Dat wordt smullen met het nieuwe besturingsysteem Android Oreo

Vorige week introduceerde Google zijn nieuwe besturingssysteem: Android Oreo. Na Nougat, Marshmallow, Lollilpop en Kitkat. Is het nu tijd voor Oreo. Het nieuwe besturingssysteem maakt alle Android-smartphones veiliger, sneller en beter.  Hieronder vind je de grootste wijzigingen op een rij. 

Picture-in-picture met Oreo

Wie verslaafd is aan multi-tasken krijgt met de nieuwe update de ultieme tool om dat nog beter te doen. Dankzij de nieuwe picture-in-picture modus. Terwijl je straks aan het Instagrammen bent, kun je ieder videochat bericht aannemen zonder dat je hoeft te stoppen met scrollen. Je kunt notities maken tijdens het videobellen of je agenda bijwerken. Hoe handig is dat!

Meldingsstipjes 

Nieuw chatbericht? Gemiste oproep? Deze kleine stipjes bij de app-iconen laten het weten wanneer iets je aandacht nodig heeft. Hou het icoon lang ingedrukt om in één oogopslag te zien wat er aan de hand is.

Betere bescherming net als een Oreo-koekje

Android Oreo beschermt je beter dan ooit tegen malware en andere kwaadaardige software. Google Play Protect helpt je voortaan je smartphone of tablet veilig te houden, zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Zowel de Play Store als jouw toestel wordt continu gescand. Gekke virussen zijn met Oreo zo goed als verleden tijd. Dankzij een bescherming die reikt tot de diepste niveaus van onze systemen, ben je steeds veilig en is je privacy gegarandeerd.

Betere prestaties

Snelheid is voor iedereen extra fijn. Voor Android 8.0 heeft Google daarom alles op alles gezet. Daarom hebben we daar met Android Oreo zwaar op ingezet. Zo start Android Oreo tot tweemaal zo snel op en zijn er flink wat verbeteringen onder de motorkap, zodat apps op de achtergrond minder belastend zijn. Scheelt meteen wat batterij! Ook kun je dankzij de toevoeging van Android Instant Apps sneller aan de slag, doordat je veel apps niet eerst hoeft te downloaden en installeren. Ook nieuw is Autofill: als je wil, kan Android voortaan de login-gegevens van je apps onthouden, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Nieuwe emoji

In de categorie: save the best for last. Komen er eindelijk nieuwe emoji aan. Zestig nieuwe emoji worden toegevoegd aan het assortiment en om ’t feestje compleet te maken hebben alle emoji een make-over gekregen.
Enige grote nadeel voor iedereen met een Android-smartphone. Vaak duurt het weer onwijs lang voordat de nieuwe update Android Oreo beschikbaar is voor jouw smartphone. Houd daarom de website van Google goed in de gaten.
Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything