Waarom je niet meer zonder een Apple Watch Series 3 kunt

Inmiddels heb ik de gloednieuwe Apple Watch Series 3 nu een dikke maand om mijn pols. Ik je dus precies vertellen waarom je er eentje moet hebben of misschien juist wel helemaal niet.

Ik ben van de eerste Apple Watch in stainless steel overgestapt naar een Series 3 in aluminium space grey. Qua formaat is er niet veel veranderd. Op het oog is-ie nog steeds klein als je ‘m vergelijkt met andere slimme klokjes. Qua dikte is het slimme horloge iets dunner maar daar merk je amper iets van. De aluminum versie krast een stuk minder dan de stainless steel versie dus hier word ik wel heel erg blij van. Je zult zien dat je vaak genoeg namelijk met je horloge tegen bepaalde dingen aanbotst. Ook is het horloge waterproof, dus je hoeft ‘m niet per se af te doen als je gaat douchen.

Get in shape met de Apple Watch Series 3

Dit viel mij direct op:

De batterij gaat echt een stuk langer mee dan voorheen. Zo kun je er prima 3 dagen (met actief dragen) gebruik van maken voordat je ‘m aan de lader moet leggen.

De ringen motiveren mij iedere dag om het beste uit mezelf te halen. Zo probeer ik minimaal 12 keer op een dag te staan en dus tijdens het schrijven, geregeld van mijn kont af te komen om even een rondje te gaan lopen. Vind Burger (mijn hond) ook absoluut geen straf. Maar als ik ’s avonds zie dat ik nog 5 minuten actief moet bewegen omdat ik die dag niet ben wezen sporten, doe ik vaak nog een paar jumping jacks thuis. Die ringen moeten gevuld worden!

Boem, boem, boem! Hartslagboost

De hartslagmeter heeft een boost gekregen. Je kunt nu precies zien wat je hartslag is als je in rust bent of wanneer je aan het wandelen bent. Ook geeft de app aan wanneer je hartslag opeens een gekke wending maakt. Je Apple Watch geeft je dan een seintje. Apple ontving allerlei brieven van Apple Watch gebruikers die dankzij de Apple Watch er achter kwamen dat ze ziek waren. 

Toy’s R Us!

Qua wijzerplaten kun je nu helemaal los gaan met alle figuurtjes van Toys R us. Niet helemaal mijn ding, maar ik kan mij voorstellen dat als je kinderen hebt of je neefjes of nichtjes nu geregeld op je pols willen kijken wat Woody nu weer aan het uitspoken is. Er zit ook een caleidoscoop wijzerplaat bij die je zelf helemaal kunt finetunen. En zijn er een paar nieuwe wijzerplaten bij waarbij je direct kunt zien hoe actief je bent geweest, of juist helemaal niet!

Van gewichtheffen tot een triatlon feestje

De accelerometer is geboost, zo weet je Apple Watch nu precies als je krachttraining aan het doen bent, aan het zwemmen bent of met je handen boven je hoofd aan het zwaaien bent. Daarnaast kun je nu snel schakelen van de ene sport naar de andere. Dit is vooral extreem handig voor iedereen die mee doet aan een triatlon en alles precies wil tracken. Maar ook ideaal als je vanuit je krachttraining weer naar huis rent. Terwijl je aan het sporten bent, kun je rechtsboven tikken en vanuit hier verder gaan met een nieuwe sport.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything