Binnenkort kan je verzonden WhatsApp berichten verwijderen

Ken je dat? Dat je per ongeluk wel eens een WhatsAppje te snel verstuurd? Of dat je dronken bent iets stuurt waarvan je direct nadat je op verzonden hebt gedrukt al spijt hebt? Binnenkort kun je deze appjes verwijderen nog voordat ze zijn gelezen. Halleluja!

WABetaInfo ontdekte deze verwijder feature in de nieuwe bèta-versie van WhatsApp en plaatste enkele screenshots op hun Twitter-account. Ook op de vertaalsite van WhatsApp, waar mensen vrijwillig teksten voor WhatsApp kunnen vertalen, wordt verwezen naar teksten als ‘revoke message’ (trek bericht in).

VERSTUURDE APPJES KUN JE STRAKS VERWIJDEREN

WhatsApp test de functie om berichten te verwijderen nadat je ze hebt verstuurd. Daarvoor hou je een vinger op het bericht, waarna je een menu krijgt waarin je voor deze optie kan kiezen. In het gesprek is het spraakballonnetje nog wel te zien met de tekst: ‘Zender heeft het bericht ingetrokken’. Goed om te weten: deze feature is van toepassing op alle appjes. Dus ook als je dronken in een WhatsApp-groep bent los gegaan!

Misschien denk je? Huh, maar deze optie is er toch al lang? Helaas. De verwijder feature zorgt ervoor dat je alleen de appjes verwijdert voor jezelf. De ontvanger krijgt de berichten nog steeds.

Wanneer de functie om chats in te trekken beschikbaar komt, is nog niet bekend. Omdat de optie in een bèta is ontdekt, kan het makkelijk nog maanden duren voordat hij officieel wordt uitgebracht… zo duurde het – helaas – met de GIFjes ook maanden.

Foto credits: Tommy Ton

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sign up for the good stuff

don't miss anything

A TECH GIRLS WORLD

Hoi, ik ben Nina. Welkom in mijn wereld.

Ik ben een smart girl in een smart world. Daarmee bedoel ik dat ik gek ben op all things new media. Smartwatches, smart homes, smart tv’s, smartphones, oké je snapt het wel. Zet er smart voor en je hebt mijn aandacht. Mijn ‘thing’ is zeg maar The Internet Of Things.

Maar mijn interesses reiken verder dan gadgets alleen. Zo ben ik ook Netflix verslaafd, Instagram fanaat en dankzij mijn nieuwe matras een meisje dat elke nacht lekker slaapt. Slaap ik niet, dan deel ik al mijn internet-, innovatie- en gadget-findings maar al te graag met anderen. Hier, op a Tech Girl’s World.

That’s my world. A Tech Girl’s World.
© 2017