De 10 beste series op Netflix van 2015

Inmiddels is het alweer augustus 2015 en heb ik weer wat nieuwe Netflix-tips:

1. HOUSE OF CARDS

De serie House of Cards speelt zich af in Washington D.C. Hoofdrolspeler Francis ‘Frank’ Underwood is een genadeloos en ambitieus politicus die er samen met zijn vrouw alles aan doet om een zo hoog mogelijke positie te bemachtigen. Hun huwelijk is een pact wat als enig doel lijkt te hebben om Frank het Witte Huis in te helpen. Ze liegen, bedriegen en manipuleren iedereen die zich op hun pad bevindt.

Waarom kijken?

 • Kevin Spacey is briljant!
 • Robin Wright ook en sleepte niet voor niets een nominatie voor een Golden Globe in de wacht.
 • Het is even wennen; een Frank die tegen je praat, maar chapeau hiervoor.
 • Als je denkt dat het niet gekker kan.. dan wordt het gekker.
 • Je dosis OMG en WTF-momentjes is weer helemaal op peil na het zien van deze serie.

De serie heeft 3 seizoenen van elk 13 afleveringen en telkens als je denkt dat ze je niet kunnen verbazen, verbazen ze je! Bekijk hieronder de trailer van House of Cards:

2. SCANDAL

We blijven in Witte Huis sferen met de serie Scandal. Het verhaal draait om Olivia Pope (Kerry Washington) en haar team. Olivia Pope’s team ook wel bekend als Gladiators in Suits proberen het publieke imago van de elite in Washington te beschermen. Ze zijn zogenaamde ‘Fixers’. Samen zorgen ze ervoor dat geheimen en schandalen het daglicht niet halen. Daarbij komt ook nog dat Olivia de minnares is van Mr. President wat zorgt voor complexe situaties.

Waarom kijken?

 • Olivia is een echte powervrouw en kan soms een heerlijke quote eruit gooien.
 • Sexy mannelijke hoofdrolspelers.
 • Een sneaky affaire.
 • Net als je denkt dat het niet gekker kan, BAM.. wordt het gekker.
 • En laten we eerlijk zijn alle sneaky business rondom het Witte Huis, daar houdt toch iedereen van!

De serie heeft 4 seizoenen; seizoen 1 heeft 7 afleveringen, seizoen 2 – 22, seizoen 3 – 18 en seizoen 4 heeft er ook 22. Op de Amerikaanse Netflix kijk je alvast de eerste 3 seizoenen.

3. REVENGE

Dit is zo’n serie die je zonder vriendlief moet kijken, puur omdat mannen het gewoon niet boeiend genoeg vinden. I don’t blame them! Maar ik vind het heerlijk wegkijken. De serie is gebasseerd op The Count of Monte Cristo van Alexandre Dumas. Het gaat over Emily die terugkeert naar The Hamptons om daar wraak te nemen op iedereen die ervoor heeft gezorgd dat haar vader ten onterechte is beschuldigd en zelfs is vermoord. Met name Victoria Grayson, de vrouw waarop haar vader verliefd was, krijgt het te verduren in de serie.

Waarom kijken?

 • Emily is een echte powervrouw.
 • Leuke mannelijke hoofdrolspelers.
 • Bitchfights in stijl tussen Emily & Victoria.

Dit is wederom een serie die je op de Amerikaanse Netflix moet kijken. Daar staan al 3 seizoenen op, met elk 22 afleveringen!

4. MARCO POLO

Weer een Netlix Originals die je móet zien! De serie gaat over ontdekkingsreiziger Marco Polo. Marco Polo groeit op bij zijn moeder, omdat zijn vader, Niccolò Polo, als handelaar de wereld rondtrekt. Op een dag neemt Niccolò zijn zoon mee op een meerjarige reis door Azië, waar ze gevangen worden genomen door Koeblai Khan, de kleinzoon van Dzjengis Khan, die in de 13e eeuw over Mongolië heerst. Om zelf vrijgelaten te worden, laat Niccolò zijn zoon als onderpand achter aan het hof. Aan het hof voorziet de jonge Marco Koeblai Khan van zijn zienswijzen op de wereld, terwijl die laatste bezig is om zijn imperium naar China uit te breiden.

Waarom kijken?

 • Hottie-alert! Lorenzo Richelmy.
 • Epic battles.
 • Awesome vecht moment; meer zal ik niet verklappen.
 • Strijd en seks.
 • Prachtig intro
 • En het is de op-één-na duurste serie ooit; kosten 90 miljoen.

Er staat pas 1 seizoen online met 10 afleveringen. Dus als je om 11h begint met kijken, ben je om 21h klaar! 😉

5. PENNY DREADFULL

Ook een Netflix Original en ook al houd je van niet van het bovennatuurlijke. Toch is het een serie die mooi geschoten is en goed geschreven. Het verhaal speelt zich af eind 19e eeuw in Londen. Een heer van stand zet alles op alles om zijn dochter uit de klauwen van een bloeddorstige vampier te redden. Samen met de prachtige Eva Green die zo nu en dan wordt bezeten door een demon gaan ze op zoek naar zijn dochter. Maar ze kunnen het niet alleen, ze hebben de hulp nodig van Josh Hartnett, een alcoholistische pistoolheld it Amerika.

Waarom kijken?

 • Hottie-alert! Josh Hartnett.
 • Eva Green die wordt bezeten door een demon vertolkt haar rol echt fan-tas-tisch.
 • Ondanks dat het over het bovennatuurlijke gaat, voelt het niet gemaakt en/of nep.
 • Schrijver John Logan is geen onbekende, zo schreef hij scenario’s voor Hugo, Aviator, Gladiator en Skyfall.

Seizoen 1 bestaat uit 8 afleveringen en er wordt gewerkt aan een tweede seizoen.

6. AMERICAN HORROR STORY

American Horror Story is een must om te kijken als je van griezelen houdt. Ieder seizoen heeft een volledig op zichzelf staand verhaal. Echter de meeste karakters zien we in ieder seizoen weer terugkomen. Met zo nu en dan frisse gezichten. Het eerste seizoen gaat over een Haunted House, het tweede seizoen over een Psychiatrische inrichting, het derde seizoen over een Coven (heksenhuis) en het vierde seizoen over een Freakshow.

Waarom kijken?

 • Elk seizoen weer een nieuw spannend verhaal.
 • Zo griezelig is het niet.. maar als je bang aangelegd bent, raad ik het je af!
 • Jessica Lange is steengoed in alle vier de seizoenen!
 • Emma Roberts (nichtje van) speelt in seizoen 3 & 4.

Alle seizoenen bestaan uit 13 afleveringen, behalve seizoen die heeft 12 afleveringen.

7. THE BLACKLIST

Deze Amerikaanse serie gaat over Raymond Reddington, ook wel bekend als “Red” in de serie. Red is de meest gezochte crimineel van Amerika maar besluit om samen te gaan werken met de FBI. Red heeft een lijst, the blacklist vol met namen van criminelen waar de FBI naar zoekt. Maar wilt deze lijst alleen maar met Elizabeth Keen van de FBI, de reden hiervan wordt langzaam aan in de serie bekend gemaakt.

Waarom kijken?

 • Iedere aflevering wordt er iemand van The Blacklist afgestreept en een crime opgelost, een beetje à la CSI. Maar daardoor ook de grote valkuil van de serie.
 • Spannend.
 • Je wilt per se weten wat de connectie tussen Red en ‘Liz’ is.

Op de Amerikaanse Netflix kijk je naar seizoen 1.

8. NASHVILLE

De serie draait om Rayna James een countrylegende. Alleen haar populariteit wordt minder dus wilt haar platenmaatschappij haar koppelen aan de jonge en sexy Juliette Barns. Maar die twee, die liggen elkaar niet zo.. en dat levert spanning op. Verder heb je ook nog de talentvolle en oh zo lieve Scarlett O’connor en Gunnar die hard werken aan een carrière in de Country Music. En ondanks dat je misschien denkt; country dat is niets voor mij… oordeel niet te snel! 😉

Waarom kijken?

Alle seizoenen bestaan uit 13 afleveringen, behalve seizoen die heeft 12 afleveringen.

9. SUITS

Een Amerikaanse advocatenserie rondom Harvey Specter, een van de beste bedrijfsadvocaten van New York, en de briljante (niet gekwalificeerde) Mike Ross als zijn medewerker. Harvey heeft Mike aangenomen vanwege zijn fotografische geheugen en intelligentie. Samen vormen ze een ijzersterk duo en weten ze zich staande te houden in de wereld van ‘de nette pakken’. Met veel sarcasme, humor en spannende scenes is het één van mijn favoriete series. En niet alleen op Netflix!

Waarom kijken?

 • Hottie alert! Harvey & Mike: Oe-la-la! Voor de mannen is er de prachtige Rachel Zane.
 • Donna en haar briljante uitspraken en awesome karakter. Doe mij een Donna als best friend in real life.
 • Louis Lit; je kan niet niet van hem houden.

Er staan 3 seizoenen op Netflix. Seizoen 1: 12 afleveringen. Seizoen 2 & 3: 16 afleveringen.

10. LILLYHAMMER

De serie gaat over een Amerikaanse Maffiabaas die een getuigenis heeft afgelegd tegen een andere Maffiabaas. De Amerikaanse FBI beschermt hem door hem een nieuwe identiteit te geven en een nieuwe woonplaats. Dit laatste mag ‘ie overigens zelf kiezen; het wordt het Noorse Lillyhammer. Vervolgens begint ‘ie een populaire nachtclub genaamde “Flamingo” maar dat doet ‘ie niet op de ‘normale’ manier, maar met behulp van Mafioso trekjes en dat levert fantastische scènes op!

Waarom kijken?

 • Een maffia-baas in de sneeuw, zie jij het al voor je?
 • Je leert nog een woordje Noors.
 • Grappig!

Er zijn 3 seizoenen met elk 8 afleveringen.

Foto credits: via Pinterest

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sign up for the good stuff

don't miss anything