De allerlaatste iPhone X2, Plus en 9 geruchten op een rij

In september is het weer zover. Dan showt Apple meestal zijn nieuwste paradepaardje. Maar wat gaat de allernieuwste iPhone dit jaar weer allemaal voor een nieuwe technische hoogstandjes hebben? Op een rij alle geruchten.

Drie modellen nieuwe iPhone X: X2, 9 en X Plus

Apple gaat dit jaar waarschijnlijk drie modellen lanceren. De nieuwe iPhone X – met de naam iPhone X2(?), de iPhone X Plus en de iPhone 9. De iPhone X bestaat nu bijna een jaar, en ondanks dat het toestel een stuk kleiner is als de Plus. Voelt-ie net zo groot door het beeldscherm die tot de randen loopt. Toch gaan er geruchten rond dat er een iPhone X Plus komt. Een telefoon met een 6,5-inch beeldscherm. Vergelijkbaar met de Plus die er nu ook is. Er zou ook een iPhone 9 komen deze ziet eruit als een iPhone X maar heeft een LCD-scherm. Het toestel zou wel voorzien zijn met Face ID maar zal een stuk goedkoper zijn dan de iPhone X2 en iPhone X Plus. Qua namen is overigens nog niets bekend, maar grote kans dat het de X2 wordt.

iPhone x2, 9, x2 Plus
Van links naar rechts: iPhone X2, iPhone 9 en de iPhone X Plus

Drie camera’s?

Er zijn ook geruchten over drie(!) camera’s, maar de kans is groot dat dat pas in 2019 wordt gelanceerd. Ik persoonlijk ga er vanuit dat Apple dit jaar gewoon nog twee camera’s aanhoudt, maar dat de software weer een flinke boost heeft gehad zodat je nu nog mooiere foto’s kunt maken met minder licht. Iets dat nog steeds – bij ieder toestel dat ik mag testen – een lastig gegeven is.

Draadloos opladen

Net zoals voorganger iPhone X hebben de nieuwe modellen een glazen achterkant en kun je de telefoons draadloos opladen. Nu zou het alleen nog fijn zijn als elke tafel in mijn huis voorzien is van dezelfde technologie dat wanneer ik mijn telefoon op tafel leg, ‘ie meteen oplaadt!

iPhone 9Nieuwe kleuren

Het leukste gerucht, is misschien wel het gerucht dat de nieuwe iPhones er in nieuwe kleuren gaan komen. Vergeet roségoud, goud en spacegrey. Deze keer scoor je een iPhone in blauw, oranje, geel en taupe. De Japanse website Macotakara schrijft dat ze van bronnen  bij de productie vernomen hebben dat Apple de iPhone 9 uit gaat brengen in dezelfde kleuren als de huidige leren hoesjes voor de iPhone. De bronnen spreken onder andere over ‘bright orange’, ‘flash yellow’, ‘electronic blue’ en ‘taupe’. De iPhone X2 en iPhone X Plus daarentegen komen gewoon in de standaard kleuren. Zoals je ziet ontbreekt de kleur (wel op afbeelding) dat komt omdat rood sowieso al een kleur is die ieder jaar wordt uitgebracht tijdens de RED-week. Waarbij een deel van de opbrengst gaat naar het wereldfonds dat aids bestrijdt.

Nog twee maandjes wachten en dan zal Apple naar verluidt de nieuwe iPhones presenteren en weten we waar wij alvast voor moeten gaan sparen! One more thing.. voor verse Apple updates, klik-er-de-klik.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything