De Nest Cam IQ camera weet precies wie er thuis is en wanneer je hond blaft

Nest heeft onlangs een nieuwe beveiligingscamera gelanceerd: de Nest Cam IQ. Eentje die dankzij gezichtsherkenning precies weet wie er thuis is en met verbeterde beeldkwaliteit zodat je flink kunt inzoomen.

Het is niet de eerste camera van Nest. Zo bestond er al de Nest Cam en de Nest Cam Outdoor. Prima camera’s kan ik je vertellen. Via de camera houd ik mijn hond Burger in de gaten en weet ik precies wanneer hij de bank aan het slopen is. Een nadeel het zoomen is niet op en top. Je kunt wel zoomen, maar het beeld wordt dan wel behoorlijk blurry. Daar brengen ze met de Nest Cam IQ verandering in. Je kunt tot wel 12x inzoomen en nog een haarfijn beeld. Ook biedt de camera beter geluid met echo- en ruisonderdrukking.

Nest Cam IQ ook stuk slimmer dan vorig model

De camera is ook een stuk slimmer geworden. Zo bevat de camera een technologie waarmee hij mensen kan herkennen. Handig want je krijgt een melding als de camera een ‘unfamiliar face’ ziet en ook een melding wanneer hij een ‘familiar face’ ziet. Die laatste kun je vervolgens weer personaliseren zodat je weet wanneer je vriend thuis is.

Een functie waar ik als hondenliefhebber voornamelijk echt mega enthousiast van kan worden is de feature waarbij je een melding krijgt als je hond aan het blaffen is. Als je iets niet wilt, is het dat je hond blaft als jij er niet bent.

De camera kan nu gereserveerd worden voor 349 euro via de website. Eind juni start de levering.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything

A TECH GIRLS WORLD

Hoi, ik ben Nina. Welkom in mijn wereld.

Ik ben een smart girl in een smart world. Daarmee bedoel ik dat ik gek ben op all things new media. Smartwatches, smart homes, smart tv’s, smartphones, oké je snapt het wel. Zet er smart voor en je hebt mijn aandacht. Mijn ‘thing’ is zeg maar The Internet Of Things.

Maar mijn interesses reiken verder dan gadgets alleen. Zo ben ik ook Netflix verslaafd, Instagram fanaat en dankzij mijn nieuwe matras een meisje dat elke nacht lekker slaapt. Slaap ik niet, dan deel ik al mijn internet-, innovatie- en gadget-findings maar al te graag met anderen. Hier, op a Tech Girl’s World.

That’s my world. A Tech Girl’s World.
© 2017