Nina test: de draagbare digitale (wekker) radio Pure Evoke H4

Op de Soos (mijn kantoor, je leest er hier alles over) staat sinds een tijdje de digitale (wekker) radio Evoke H4 van Pure. Ideaal als je hard aan het werk bent en geen zin hebt om je afspeellijst te beheren. 

Eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit van het merk Pure gehoord, laat staan de Evoke H4. Nu moet ik ook eerlijk zijn, ik heb mij nog nooit verdiept in een radio, puur omdat ik een speakersysteem veel handiger vindt. Zeker als je een abonnement hebt op Spotify of gek bent op Soundcloud remixes.
Pure Evoke H4

Anyway, Pure is dus gespecialiseerd in radio systemen voor thuis en voor in de auto. Ik testte de Evoke H4, een draagbare (wekker)radio. De Evoke werkt super simpel. Je stopt ‘m in het stopcontact of je stopt er een paar grote batterijen in – dan kun je ‘m overal mee naar toe nemen. Je kunt dan je smartphone connecten en je muziek afspelen via bluetooth.  Ik heb ‘m op kantoor staan, dus bij mij zit-ie gewoon in het stopcontact. Direct krijg je op het beeldschermpje de radiozenders te zien. Van 538 tot SlamFM, van WildFM tot BNN radio. Genoeg keus.

Pure Evoke H4Niet geschikt voor een feestje

De speaker kan qua volume niet echt hard. Hij kan tot 30 en dat is prima om zelf even lekker uit je dak te gaan, maar voor een vrijmibo is het geluid toch wat aan de zachte kant. Gebruik je ‘m als wekker dan is ’t volume op zich prima, dan hoef je toch niet helemaal gek te doen en keihard het geluid aan te zetten.

Pure Evoke H4Pure Evoke H4 Wekkerradio

Ondanks dat-ie op de Soos staat, ben ik wel hartstikke voor een wekker die niet op je smartphone zit. Een wekkerradio staat dan ook hoog op mijn lijstje, het is dat ik geen nachtkastje heb en ik ‘m dus niet kwijt kan. Wakker worden met muziek op het tijdstip dat jij kiest, is hartstikke relaxed. Je wordt veel chiller wakker dan de standaard wekkertune van je telefoon. Ook heeft-ie een super fijne SnoozeHandle. De hendel bovenop de speaker kun je namelijk even aanraken en dan zet je je wekker op de snooze stand. Ideaal niet?

Pure Evoke H4
Kost dat?

De speaker is niet goedkoop, maar je kunt er wel alle kanten mee op. Behalve dat je ‘m dus op je kantoor kan zetten, kan je ‘m mee nemen naar het park of op je nachtkastje zetten. Hij kost 199 euro. Je kunt kiezen uit twee soorten hout/kleur: eik of walnoot.

Nina test: de draagbare digitale (wekker) radio Pure Evoke H4
  • Yes please:
    5
The Good

Makkelijk in gebruik

Lekker wakker worden

Keuze radiozenders

The Bad

Design mwoah

Volume beperkt

510
Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything