Eerste indruk van de LG G6: ‘Perfect voor mij qua formaat en mogelijkheden’

Het leuke aan Tech Girl zijn, is dat ik een keer in de zoveel tijd de nieuwste juweeltjes op smartphonegebied mag testen. Nu is dat het nieuwe pareltje van LG: de LG G6.

De LG G6 is groot, maar niet té groot (5,7-inch). Eigenlijk precies goed. Ik vind kleine smartphones namelijk tegenwoordig echt té klein. Ik vind het prettig als je de berichtjes die je schrijft ook daadwerkelijk kan lezen. Of dat je even een serie op Netflix kan kijken als je in de bus of trein zit. Qua scherm is-ie voor mij dus perfect. Even ter referentie: de smartphone is kleiner dat de iPhone Plus, maar het beeldscherm is wel groter.

LG G6De LG G6 is groot maar fijn

De hele smartphone is aan de voorkant beeldscherm. Je hebt dus geen fysieke homeknop aan de voorkant zitten waarmee je snel terug kunt. De homeknop is er wel, maar die zit gewoon in de software verwerkt. Geen fysieke homeknop betekent dus een extra groot scherm. Há fijn!

LG G6Vingerafdrukscanner aan de achterkant

Ik hoor je denken: geen homeknop, hoe ontgrendel ik dan mijn smartphone? En misschien nog belangrijker zit er een vingerafdrukscanner in het toestel zodat al je bestanden, foto’s en al het andere dat je op je smartphone doet, is beveiligd. Yes! De aan- en uitknop zit op de achterkant van de telefoon en is tevens je vingerafdrukscanner. Dat werkt eigenlijk super gemakkelijk omdat je je vingers eigenlijk toch al altijd op die plek had liggen aan de achterkant. Probeer maar eens voor de grap!

De achterkant is zo afgerond waardoor ik ‘m echt lekker in de hand vind liggen. Geen scherpe harde randen.
LG G6

 

Dubbele camera op de LG G6

Het leukste gedeelte van de telefoon – vind ik – is de camera. Het zijn er twee aan de achterkant van 13 megapixel. En eentje aan de voorkant (voor selfies) van 5 megapixel. In tegenstelling tot alle andere smartphones met een dubbele camera, pakt LG het anders aan. Die tweede camera’s worden namelijk niet tegelijkertijd gebruikt – zoals bij de rest wel het geval is. Deze sensor op de LG G6 heeft namelijk een groothoeklens, waarmee je een breder beeld vast kunt leggen. Perfect voor groepsfoto’s. Reden voor mij om de camera  nog dieper uit te pluizen voor jullie, hierover snel dus meer!

LG G6

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything

A TECH GIRLS WORLD

Hoi, ik ben Nina. Welkom in mijn wereld.

Ik ben een smart girl in een smart world. Daarmee bedoel ik dat ik gek ben op all things new media. Smartwatches, smart homes, smart tv’s, smartphones, oké je snapt het wel. Zet er smart voor en je hebt mijn aandacht. Mijn ‘thing’ is zeg maar The Internet Of Things.

Maar mijn interesses reiken verder dan gadgets alleen. Zo ben ik ook Netflix verslaafd, Instagram fanaat en dankzij mijn nieuwe matras een meisje dat elke nacht lekker slaapt. Slaap ik niet, dan deel ik al mijn internet-, innovatie- en gadget-findings maar al te graag met anderen. Hier, op a Tech Girl’s World.

That’s my world. A Tech Girl’s World.
© 2017