UVisio gadget geeft je een seintje als je lang genoeg hebt gezond

Nederlanders en de zon, dat is over het algemeen een haat-liefde verhouding. We houden van de zon, we missen ‘m als-ie zich dagen niet laat zien. Maar als je niet goed smeert, dan hebben we er een haat-verhouding mee want: opeens ben je verbrand. Gadget UVisio gaat je hiermee helpen in de toekomst.

Een start-up in Eindhoven liet afgelopen week tijdens de CES in Las Vegas een gadget zien die de hoeveelheid UVstraling van de zon meet. De bijbehorende app geeft je vervolgens een seintje wanneer het tijd is om jezelf opnieuw in te smeren. Een gadget naar mijn hart. Ik zie nog steeds zoveel mensen die zo onveilig met de zon omgaan. Die bij zichzelf denken ‘oh, maar als ik eerst verbrand, word ik vanzelf bruin’. Of die zeggen ‘ik ga onder de zonnebank voor een beetje vitamine D’. Gewoon niet doen!

De gadget doet mij direct denken aan een gadget die ik jaren gelden heb uitgetest. Eentje die de hele zomer om mijn pols heeft gezeten.  De June van Netatmo. Deze armband meette ook de UV-straling en je gaf een seintje wanneer het tijd was om uit de zon te gaan. Verrassend was dat ik vaak na 10 minuten vol in de zon te hebben gezeten aan het einde van de dag, een seintje kreeg dat ik voldoende vitamine D had gehad. Zo zie je maar weer dat we eigenlijk helemaal geen idee hebben hoe hard en heftig de UV-straling in Nederland kan zijn. Ik ben dus helemaal pró zo’n gadget en vind eigenlijk dat elke ouders zijn kleine kinderen moet voorzien van zo’n Uvisio clip.

Ideaal voor de zomer: UVisio gadget

De gadget is waterproof en dus ideaal om te dragen tijdens je zomervakantie. UVisio is overigens een stuk goedkoper dan de June. De gadget kost (early bird) 25 euro terwijl de June voorheen 100 euro koste. Nadat ik net even snel op de website van Netatmo ben geweest, zie ik dat de June tegenwoordig is afgeprijsd naar 35 euro!

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything