Slecht wifi-bereik? Dan is Google Wifi de oplossing

Há Google heeft iets nieuws. Iets waar je super blij mee gaat worden als het wifi bereik in je huis echt onwijs slecht is. Google Wifi. Nee, Google is niet je nieuwe provider, maar de zoekmachine heeft een gadget op de markt gebracht die ervoor gaat zorgen dat je altijd en overal in je huis wifi hebt. Dikke yay!

Google Wifi is een gadget die je aan je router koppelt. In tegenstelling tot de router is Google Wifi zo gedesigned dat de gadget (een wifi punt) absoluut geen straf is om te plaatsen in je huis. Google Wifi doet je denken aan Googles slimme speaker Homepod. Een rond object die ervoor zorgt dat je straks overal in je huis wifi hebt.

Versterk je internet met Google Wifi

Als jij je wel eens verdiept hebt in hoe je jouw wifi kunt versterken in je huis. Is een van de tips dat je de router niet in je meterkast moet plaatsen maar het liefst midden in je woonkamer. Een groot nadeel: routers zijn lelijk. Er is geen enkele router waarbij je denkt: há die is mooi, zet die maar op mijn kast neer. De Google Wifi punten daarentegen zien er wel uit alsof ze op je kast thuishoren en da’s mooi want daardoor gaat je wifi een stuk beter worden in je huis.

Een ander ding dat je vaak hoort of leest, als je het bereik van je wifi wil opkrikken. Is het de tip dat je op een ander kanaal moet gaan zitten. Een goede tip die je zeker gaat helpen. Toch zit er een nadeel aan want na verloop van tijd raakt ook het nieuwe kanaal waarnaar je bent geswitcht verzadigd. Je wifi wordt nu ook op dit kanaal zwak. Google heeft daarop  iets gevonden, het slimme wifi punt is continu opzoek naar het kanaal waarop het minste verkeer is. Dit betekent dat je wifi in je huis dus super snel is. 

Speciaal wifi-netwerk voor je gasten

Google Wifi heeft een bijbehorende app waarin je een gasten wifi-netwerk kunt aanmaken. Handig voor je AirBnbers. Zo scheid je de gasten van je eigen netwerk. Als dat nog niet alles was, zit er nog een hele toffe feature op waarmee je er voor kan zorgen dat jij de wifi-macht in handen hebt.

Je kunt sommige apparaten je wifi-netwerk ontzeggen. Je kunt bijvoorbeeld het gastennetwerk tijdelijk uitzetten zodat niemand tijdens je etentje a-sociaal zijn telefoon gebruikt. Handy! 

Ouders gaan er ook blij van worden. De app kan er voor zorgen dat je als ouder zeker bent dat je kind na een bepaald tijdstip ’s avonds niet meer aan het whatsappen is. Al is er altijd nog 4G….  De app maakt het mogelijk om internet apart voor apparaten uit te schakelen of timers te zetten.

Kost dat? 359,- euro voor een pakket met 3 Google Wifi punten of 139,-. Een beetje afhankelijk van het huis waarin je woont.

Binnenkort vind je hier de uitgebreide review terug want ik ben de Google Wifi-punten thuis al hard aan het testen.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything