Grote veranderingen voor Spotify: nieuw design + hardware?

Op 24 april houdt Spotify in New York een event waarbij de streamingdienst naar verwachting onder andere een eigen speaker gaat aankondigen. Maar dat is niet alles. Het ziet er naar uit dat de apps ook een fikse make-over gaan krijgen.

Uit de uitnodiging die The Verge heeft gekregen blijkt dat Spotify grote veranderingen aan zijn bestaande apps gaat doorvoeren. Maar.. komt er een redesign? Of kunnen we een paar nieuwe features verwachten? Volgens de geruchten zal de gratis versie van de streamingdienst in ieder geval meer opties gaat krijgen.

SpotifyNieuw design Spotify

Daarnaast lekten er een paar weken geleden ook al een paar screenshots van de nieuwe app. Het menu is versimpeld waardoor je alle belangrijke features binnen handbereik hebt en daarnaast kun je Spotify straks ook gemakkelijk met je stembedienen. Al zijn deze nieuwe mogelijkheden – grote kans – in eerste instantie alleen maar voor engelstalige landen. Zo wachten we ook nog steeds op HomePod, Google Home en Sonos. Ik kan namelijk niet wachten om tegen mijn speakers te praten. ‘Joehoe, volgende nummer graag!’

Spotify speakerSpotify Speaker

Wat betreft hardware? Ziet het er naar uit dat de streamingdienst een speaker heeft gemaakt speciaal voor in de auto. De speaker kun je in de ventilatieroosters van je auto steken en door 4G en spraak kun je de gadget bedienen. Althans dat blijkt uit gelekte officiële advertenties uit de app zelf.

Hoe dan ook, we zullen er volgende week dinsdag achterkomen!

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything