Vind al swipend een huurhuis met HuisjeHuisje

Ben jij op zoek naar een groter huis? Lijkt een tuin op het zuiden je wel iets of wil je per se en bad in je huis? Ben je daarnaast een kei in Tinder? Dan is de app HuisjeHuisje absoluut iets voor jou. Hiermee kun je al swipend een nieuw paleis vinden!

In de app geef je aan in wat voor een huis jij woont. Je vult in voor hoeveel je het huurt en waar het precies ligt. De app laat je vervolgens huizen zien in dezelfde prijscategorie.

Vervolgens is het swipen geblazen. Als je iets ziet kun je het liken en met een beetje geluk heb je binnen de kortste keren een match made in heaven.  Je kunt dan met de huurders van dat huis praten om te kijken of jullie van huis kunnen ruilen. Handig!

Om de kansen te spreiden – het blijft toch een soort Tinder – kan je binnenkort ook voor een driekhoeksruil kiezen.

Huisje vinden met HuisjeHuisje

In de app vind je particuliere huurwoningen en sociale huurwoningen van 26 woningcorporaties. In totaal is het aanbod dus iets van 330.000 huurwoningen.

Volgens de sociale woningcorporaties moet er meer huizenruil onder de sociale huurders plaatsvinden die nu nog vaak te lang in een te grote, kleine, dure of goedkope woning blijven zitten. Alle huurders kunnen de app gebruiken en huizen van de sociale wooncorporaties kunnen ook geruild worden voor particuliere woningen.

Voorlopig maak je de meeste kans op een woning rond Amsterdam, van Alkmaar tot en met Utrecht maar huurders uit heel Nederland kunnen hun stulpje op de app gooien. Enige voorwaarde? Je moet al een huurhuis hebben anders kan je niks aanbieden.

Van Ruilen komt huilen?

Om teleurstellingen te voorkomen kunnen woningcorporaties woningen verifiëren. Ook eventuele huurverhoging voor het nieuwe contract kan door de corporatie vermeld worden.

Kost dat? De app is gratis en beschikbaar voor iOS & Android.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything