Instastalkers opgelet je kunt blijven screenshotten zonder dat iemand ’t ziet

Vorige week, opeens uit het niets, voerde Instagram opeens de feature in dat je een melding krijgt wanneer iemand een screenshot van je Instagram Stories heeft gemaakt. Ai, kak, zo wordt het instastalken een stuk gevaarlijker Gelukkig zijn er altijd weer maniertjes om het te omzeilen.

Een screenshot van een Instagram Stories met anderen delen, kon je tot vandaag doen zonder dat de maker hier vanaf wist. Nu steekt Instagram (lees: Facebook) hier een stokje voor.

De maatregel van Instagram is niet vernieuwend aangezien Snapchat deze feature al veel langer heeft. De social sharing apps willen hiermee voorkomen dat de inhoud van Verhalen permanent gedeeld kunnen worden. Een verhaal hoort na 24h te verdwijnen, tenzij je ‘m highlight op je account.

Blijf instastalken en screenshots maken

Zoals altijd zijn er trucjes om dit te omzeilen. Zo kun je het volgende doen:

  1. Open de desbetreffende Instagram Stories die je wil screenshotten. Zet vervolgens zelf je Vliegtuigmodus aan en voilà, screenshot er op los. Omdat je telefoon tijdens het maken van de schermafbeelding geen connectie heeft met internet wordt de melding niet verzonden.
  2. Je kunt ook Instagram openen via de browser en vervolgens hier de Story bekijken en screenshotten.
  3. Last but not least, wil je ‘m doorsturen naar je vrienden. Dan hoef je ‘m niet per se te screenshotten maar kun je gewoon op het papieren vliegtuigicoontje rechtsonder tikken en ‘m direct naar iemand sturen.

Let the insta-stalking continue 😉

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything