Vanaf vandaag 19:00 te downloaden het gloednieuwe iOS 11

Vanaf vandaag is het zover en kun je het gloednieuwe besturingsysteem van Appe: iOS 11 downloaden. Ik heb het een en ander al een tijdje getest omdat ik de bètaversie had geïnstalleerd. Ik kan je dus precies vertellen wat er allemaal nieuw is.

First things first, vanavond om 19h kun je iOS 11 downloaden. Slim is om nog even te wachten omdat het gigantisch druk kan zijn en je vervolgens een uur zit te wachten voordat je iOS 11 hebt. Verder kan ik je adviseren om een reserve back-up te maken via iTunes. Mocht er iets misgaan, dan heb je al je bestanden nog en dat is wel zo fijn.

Dit is er nieuw in iOS 11:

  • Het bedieningspaneel heeft een flinke make-over gekregen. Dit valt daarom ook direct op. Met je vinger kun je hier het geluid of de helderheid van je scherm gemakkelijk aanpassen.
  • Niet alleen het bedieningspaneel heeft een boost gekregen. Siri ook. Zo heeft Siri een nieuwe stem, uiterlijk en een paar nieuwe handige functies. Je hoeft nu niet meer per se tegen Siri te praten, maar je kunt ook je vraag typen. Handig als je in de trein of bus zit en liever niet tegen je telefoon wil praten, maar ’t wel fijn vindt als Siri via je headphones tegen jou praat!
  • Ook de App Store is compleet vernieuwd. Super fijn is dat Apple je nu iedere dag een must have app voorschotelt, al kun je deze uiteraard ook gewoon hier vinden! 😉
  • Screenshots kun je vanaf nu direct croppen of slimme aantekeningen op maken. Hoe handig is dat?
  • Heb je een iPad? Dan kun je vanaf nu bestanden slepen en droppen met ‘Drag & Drop’. Je kunt tekst of afbeeldingen van de ene app in de andere slepen, zonder deze eerst te kopiëren en plakken. Zo kun je bijvoorbeeld een afbeelding uit Safari naar de Mail-app slepen, waarna het plaatje direct in je mail komt te staan.
  • ARkit: je iPhone beschikt nu over een Augmented Reality Kit. Hiermee kun je onder andere de app van Ikea mee bekijken.
  • Je kunt je iMessage berichten synchroniseren via iCloud.

Dit zijn de grootste veranderingen die je vanaf vanavond kunt gaan gebruiken op je iPhone. Maar zoals altijd duik ik er binnenkort nog dieper in. Zodat ik jullie een paar handige features kan vertellen, die niet super snel te vinden zijn! 😉

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything