De iTV Shows app onthoudt precies bij welke serie en aflevering je bent

Iedere maandag vind je hier een van mijn favoriete apps terug. In de afgelopen jaren heb ik zoveel apps mogen testen dat ik precies weet welke apps de moeite waard zijn om op je smartphone te hebben en welke fijn zijn voor gewoon een keertje. De app van deze maandag is iTV Shows. Met deze app kun je precies zien wanneer je favoriete serie weer op televisie komt. 

Zoals jullie weten ben ik nogal gek op het kijken van series. Zoveel zelfs dat ik soms niet meer bij kan houden wanneer en bij welk seizoen en welke aflevering van Grey’s Anatomy, Homeland, Modern Family of bijvoorbeeld New Girl ben gebleven. De app iTV Shows laat je precies zien welke aflevering je bent gebleven en of jij je al kunt verheugen op een nieuw seizoen.

iTV Shows: je persoonlijke serie guide

De app heeft een kopje ‘Mijn Shows’ waarin je precies ziet welke series er deze week op de buis zijn. Via een rood labeltje ‘up to date’ kun je precies zien of je bij bent met de show. Of dat je nog even wat afleveringen moet bingen. Ook zie je precies welke shows zijn beëindigd.

Nog te kijken

Via het kopje ‘Nog te kijken’ zie je precies bij welk seizoen, welke aflevering je bent gebleven per serie. Zo heb ik nog flink wat New Girl afleveringen te zien en ben ik ook bij The Originals bij het eerste seizoen blijven steken.

iTV Shows Serie Kalender

De Kalender laat je zien wanneer er weer een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Zo kan ik vrijdag weer een nieuwe aflevering zien van Grey’s Anatomy en weet ik dat vanavond een dubbele aflevering van Fear The Walking Dead klaarstaat.

Inspiratie nodig om iets nieuws te kijken? Dan kun je via Genius makkelijk naar het populaire overzicht gaan. Met een oogopslag zie je dan dat Game of Thrones absoluut niet mag ontbreken op je binge-watch-lijstje.

Lekker confronterend

Iets minder leuk aan de app is het menu ‘Statistieken’. Dan word je wel even met je neus op de feiten gedrukt met het aantal uur dat je besteed aan je favoriete series. Oeps. Best heftig om te zien dat ik 3 maanden, 24 dagen en 4 uur heb besteed aan series kijken. En dat ik in totaal 59 shows kijk, waarvan ik 3873 afleveringen heb gezien. Wat ik misschien nog wel schrikwekkender vind, is dat ik sommige series zelfs twee keer heb gekeken (Gossip Girl!).

Ben je nu nieuwsgierig hoeveel tijd jij hebt besteed aan alle series die je kijkt? Download de iTV Shows app dan gratis voor iOS. Maar de app is vooral extreem handig om alles bij te houden.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything