Kruip in de huid van Jedi met Lenovo’s Star Wars Jedi Challenges

Lenovo heeft een ontzettend tof spel uitgebracht: Jedi Challenges. Hiermee kun je met Augmented Reality en je lightsaber vechten tegen Darth Vader. Ik mocht het al testen!

In eerste instantie was ik een beetje sceptisch. Mijn ervaring met zo’n gigantische bril is niet zo goed. Om op deze manier een spel te moeten spelen, zag ik niet echt helemaal zitten. Maar wat blijkt, Jedi Challenges, heeft helemaal geen Virtual Reality bril maar een met Augmented Reality. En dat is héél wat anders!

Augmented Reality en holografische karakters

Bij het spel zet je wel een bril op, maar waarbij je met een VR-bril kijkt naar je smartphone, kijk je met deze AR-bril gewoon naar je huiskamer, alleen worden je tegenstanders als een soort van holografische karakters voor je neus geprojecteerd. Dit komt omdat de smartphone horizontaal in de bril zit en op een glasplaat in de bril worden geprojecteerd. De holografische karakters komen een beetje te voorschijn zoals met Pokémon Go. Alleen deze keer kan je ook écht interactie hebben met alles wat je ziet, dankzij de lightsaber. In je AR-bril zitten twee camera’s verwerkt die jouw lightsaber moves tracken zodat alle aanvallers worden geraakt door jouw dodelijke lichtzwaard. Dat werkt echt verrassend goed. Niet alleen de camera’s houden alles in de gaten ook krijg je er een Tracking Beacon bij.

Het spel zorgt ervoor dat je helemaal wordt opgezogen in de Star Wars-wereld. Daarnaast is het ook serieus een échte work-out door continu met je lightsaber te zwaaien. Voor mij voelde het weer even alsof ik op de Nintendo Wii aan het tennissen was – dat vond ik ook altijd behoorlijk intensief. Al moet ik wel zeggen dat de Lenovo Star Wars: Jedi Challenge wel een stapje next level is, dankzij AR.

Jedi Challenges

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus, maar voorlopig ben ik nog wel even beginner. Behalve de zwaardgevechten, zul je jouw Jedi-waardigheid ook moeten bewijzen in een bordspel en een speciale variant van schaak. Genoeg om je deze kerst dus mee te vermaken.

In het Jedi Challenges pakket zit een bril, lightsaber en een kleine roze tracking beacon die ook in de gaten houdt waar je precies staat en hoe jij je beweegt met je lichtzwaard. Je stopt zelf je smartphone ( deze smartphones zijn compatible: iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, Samsung Galaxy S8, Galaxy S7 edge, Galaxy S7, Google Pixel XL, Google Pixel, Moto Z² Force Edition, LG G6) in de bril.

Goedkoop is het niet. Voor het Jedi Challenges pakket betaal je €299,-.

Hieronder ik in actie tijdens het event:

Jedi Challenges

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything