Instagram update: je kan nu ook een livestream starten op Instagram

Jaaa.. eind-e-lijk, wij, gewone stervelingen kunnen nu ook een livestream beginnen op Instagram. Voorheen was dit alleen mogelijk als je een geverifieerd account had en als je in de Verenigde Staten woonde. Maar, nu kunnen jij en ik, gewoon vanuit je huiskamer een livestream starten.

Heel vernieuwend is het overigens niet. Al jaren zijn er apps waarmee je een live stream kunt starten. De app Meerkat boekte in 2015 als succes. Daarna kwam Periscope die in een korte tijd heel veel mensen wist te bereiken.  Periscope werd vervolgens door Twitter overgenomen om Twitter weer een boost te geven. Het was een kwestie van tijd tot Facebook op de bus sprong. Ik ben zelfs nog Periscope-reporter geweest voor Vodafone tijdens Fashionweek. Facebook pakte het uiteraard wel slim aan. In eerste instantie konden alleen celebrities een livestream starten en dus zaten wij met spanning te wachten tot ook wij, het “gewone” volk, live konden gaan.

Iedereen kan nu een livestream beginnen op Instagram

En nou ja, Instagram is van Facebook dus 1+1=2. Eerst de geverifieerde volgers, nu wij. En dus kun je straks overal waar je wilt live gaan, van het moment dat je een grote boodschap doet tot het moment dat je een kind krijgt. Het kan nu allemaal, al raad ik je overigens deze twee live momenten absoluut af 😉

livestream Instagram

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything