Waarom de Moto Z2 Play met al zijn Mods echt heel erg tof is

In december was ik bij een Lenovo event waar ik kennis maakte met de Moto Z2 Play en verschillende bijbehorende Mods. Omdat ik toen maar een sneak peek kreeg, stond ik te poppelen om het toestel en de bijbehorende mods: de Hasselblad Mod en Insta-Share Projector uit te proberen. 

De Moto Z2 Play is een toestel met een verwisselbare achterkant. Zo kun je de achterkant verwisselen met verschillende modules. Denk bijvoorbeeld aan een projector, game console of een camera. Deze modules klik je op de achterkant en je verandert in een handomdraai je smartphone om tot professionele camera, insta-projector of spelcomputer. Heel eerlijk, hoe awesome is dat?

Het toestel zelf heeft een groot (5,5 inch) kleurrijk beeldscherm (1080p) met een standaard camera (12 mp). Op het toestel staan de standaard apps die je van een Android-toestel mag verwachten. Maar die speciale modules: de Mods, die maken het toestel next level.

Motorola ModsHasselblad Mod

De Hasselblad Mod heeft een 10x optische zoom. Je kunt schieten in JPEG of in RAW (like!). Je kunt kiezen uit verschillende scenes zoals bijvoorbeeld automatisch, waarbij je gegarandeerd een lekker plaatje krijgt. Portret met tegenlicht, nachtlandschap, landschap, sport en een nachtportret.

Tik je op je beeldscherm dan krijg je een cirkeltje te zien waarbij je ervoor kunt kiezen om meer licht de lens binnen te laten vallen. Dit doe je door met je vinger omhoog of omlaag te swipen.

Fijn aan de Hassselblad Mod is de optische zoom, hiermee kun je flink inzoomen zonder dat je foto direct helemaal pixelig wordt zoals het digitaal zoomen bij een normale smartphone. Bij optische zoom haal je objecten dichterbij zonder kwaliteitsverlies.

Een nadeel aan de camera vond ik dat-ie soms nogal traag reageerde. Wel ontzettend fijn aan de mods is dat je direct al je foto’s op je smartphone hebt zodat je ze kan bewerken en direct kan delen met iedereen. Daarnaast hoef je geen compact camera overal mee naar toe te slepen en dat is – laten we eerlijk zijn – wel echt ontzettend fijn.

Een aantal foto’s die ik met de Hasselblad Mod heb gemaakt, met dank aan Burger – mijn hond / model :

Motorola Mods Hasselblad
Flink ingezoomd.
Motorola Mods Hasselblad
Normaal
Motorola Mods Hasselblad
Met flitser
Motorola Mods Hasselblad
Lekker ingezoomd.

Insta-Share Projector

Helemaal tof vond ik de Insta-Share Projector. Eerder had ik al van Lenovo de Yoga Tab 3 getest. Een tablet met ingebouwde projector. Jaaa.. je raadt het al: vanuit je bed een filmpje kijken wordt dan super easy. Dit dus ook met de Insta-Share Projector. De projector wordt vanzelf geactiveerd zodra je ‘m er op klikt. Scherpstellen doe je met het tandwiel aan de bovenkant en alles wat er op je beeldscherm gebruikt, is te zien op de muur waarop je projecteert.

Een nadeel: je batterij gaat relatief snel leeg én de telefoon + projector worden heel erg warm. Dan treedt er een afkoeling inwerking en dat veroorzaakt een vervelende ruis als je een filmpje kijkt. Een filmpje kijken vanuit je bed gaat dus alleen lukken als je telefoon volledig is opgeladen en de projector ook, maar een serie moet zeker lukken! Ook zonder de vervelende afkoeling ruis.  Goed om te weten: je kunt je notificaties uitzetten terwijl je een presentatie of filmpje kijkt. Dat is wel zo handig want op deze manier hoeft niemand een WhatsAppje te zien die hij of zij eigenlijk helemaal niet mocht zien.

Motorola Mods
Links: Voorkant Motorla Mods. Linksboven etui voor Hasselblad Mod die onder het etui ligt. Daaronder de Insta-share Projcetor en daarnaast de Motorola Z2 Play. Rechts: Achterkant Motorola Mods met klik-systeem.

Moto Mods:

Hoe leuk ik de projector vindt, is-ie wel zeker aan de prijzige kant. Hij kost 300 euro en dan heb je alleen de projector module.

Behalve bovenstaande mods zijn er nog véél meer. Zoals:

  • Een 360 camera
  • Amazon Alexa speaker (vooralsnog alleen in Amerika beschikbaar)
  • Polaroid Insta-Share printer (!!! YES PLEASE !!!)
  • JBL Soundboost (speaker)
  • Gamepad (hiermee maak je van je toestel een game console)
  • Turbo pack (extra batterij voor je smartphone)
  • Achterkantje waardoor je de telefoon draadloos kunt opladen
  • Achterkantje voor op je fiets

De prijzen variëren van tussen de 80 euro voor een speaker en 300 euro voor de projector.

Dit is géén gesponsorde post. Ik ben gewoon erg enthousiast over het feit dat er een telefoon is die jezelf met bepaalde modules kunt uitbreiden. Hoe handig is het om op deze manier op vakantie te gaan: overdag je foto’s te maken met de hasselblad en ze vervolgens ’s avonds te kijken op de muur van je hotelkamer. I seriously love it. 

Motorola Insta-projector

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything