Weet jij waar de naam Black Mirror vandaan komt?

Grote kans dat je net als ik afgelopen weekend de serie Black Mirror hebt gebinged. Een van de betere series op Netflix die de ‘donkere’ kant van technologie belicht. Maar weet je eigenlijk waar de naam Black Mirror vandaan komt?

Het is eigenlijk vrij simpel. Zodra je smartphone, televisie, iPad of andere tablet uitgaat, staar je naar een zwart scherm. De Black Mirror.

Zo logisch eigenlijk, Black Mirror

Het brein achter de serie, Charlie Brooker, liet in een eerder interview (4 jaar geleden) al weten wat er met de titel van de serie werd bedoeld. Charlie: “Je scherm lijkt op een zwarte spiegel als deze uitstaat. Als je staart naar elke televisie, elk LCD-scherm, elke iPhone, elke iPad… dan lijkt het enkel op een zwarte spiegel. Dat heeft zoiets kils en gruwelijks en dat maakte het zo’n passende naam voor de show.”

Heb jij ’t nieuwe seizoen al gezien? Welke aflevering was je favoriet? Ik moet eerlijk zijn dat ik de eerste aflevering in het begin een beetje vreemd vond, maar uiteindelijk behoorlijk goed. Vooral omdat het zo’n ver van je bed show is, en de rest toch eigenlijk akelig dichtbij komt.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything