Netflix wisselt sterren beoordelingssysteem in voor like-duimpjes

Vanaf deze week vervangt Netflix de sterrenscores bij films en series door duimpjes. Straks kun je een serie of film liken of disliken.

Netflix wil op deze manier zijn gebruikers stimuleren om sneller een beoordeling achter te laten. Nu gaat dat nog met 1 tot 5 sterren. Een duimpje omhoog of omlaag is makkelijker, en we zijn er op social media aan gewend. Tegenwoordig like je alles toch?

Ik vind dit echt serieus super chill, dit betekent dat ik straks alle series die ik tof vind, een dikke vette like ga geven in de hoop dat Netflix mij nu ook eens goede aanbevelingen gaat doen. Voorheen kreeg ik vaak allerlei series en films te zien die ik al had gekeken en dat vond ik dus echt serieus waardeloos.

LIKE DUIMPJES

Uit eerdere tests door Netflix kwam naar voren dat het nieuwe systeem twee keer zoveel gebruikt wordt dan het systeem met sterren.  Je krijgt ook een percentage te zien dat aangeeft of een serie of film bij jouw eerdere kijkgedrag past. Series die voor minder dan 50 procent bij de kijker passen, krijgen geen percentage-score mee. Wat mij betreft mogen ze die series in een lijstje zetten met “Dit vind je niet leuk, maar doe eens gek en probeer het!”

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything