Nina test: budgettoestel Huawei P Smart

Voila, we zijn inmiddels ruim een maand verder en dus deel ik graag mijn bevindingen met jullie van de Huawei P Smart die een kleine maand geleden werd gelanceerd! 

Ik schreef toen al dat het toestel een heerlijk groot beeldscherm had met super fijne splitscreen feature. Waarbij je dus kunt bingen en appen tegelijkertijd. Nu denk je misschien dat komt toch nooit voor? Nou bij mij geregeld en waar ik het normaal nogal frustrerend vond om de app af te sluiten kan ik nu gewoon doorgaan terwijl ik mijn ochtend guilty pleasure kijk (van Temptation Island tot Wie is de Mol). Mag deze splitscreen functie op iedere telefoon zitten alsjeblieft?

Huawei P Smart

Huawei P Smart Looks

Qua looks lijkt het toestel een beetje op een iPhone alleen ontbreekt de vingerafdrukscanner aan de voorkant en zit deze verwerkt op de achterkant. Daarover gesproken zou de vingerafdrukscanner super snel moeten zijn, maar in werkelijkheid viel dat soms nog wel eens tegen. Ik vergeleek het toestel net al met de iPhone, waar je bij de iPhone minimaal 700 euro moet neerleggen voor het toestel, betaal je voor de Huawei P Smart maar 200 euro. Bij zo’n goedkoop bedrag (voor een telefoon dan hè) denk je al snel aan een goedkoop toestel dat qua looks het nét niet is, maar ik vind ‘m behoorlijk fijn afgewerkt. Hij ligt lekker in de hand en oogt en voelt totaal niet goedkoop.

Huawei P Smart

Huawei P Smart camera

Op de achterkant van het budgettoestel zit een dual camera waarmee je portretfoto’s met het bokeh-effect kunt maken. Persoonlijk vind ik de foto’s van het toestel mwoa. Daarnaast neem ik het alle Aziatische merken nog steeds kwalijk dat wanneer je een foto wil maken de beauty filter altijd standaard staat ingeschakeld. Dit blijft een raar iets. Hiermee zeggen ze praktisch dat je zelf niet mooi genoeg bent en dus zo’n stomme filter nodig hebt. Een dikke no, no voor mij dus. Verder zijn de foto’s scherm en gewoon wat je mag verwachten van een 13 megapixel camera. Het bokeh-effect waarmee je de achtergrond blurry maakt bij een portretje komt ook niet altijd tot zijn recht. Mijn haren worden vaak meegezogen tot de achtergrond en hierdoor zijn mijn portretjes nou bepaald niet de beste.

Toch kan ik je wel vertellen dat als je op zoek bent naar een goedkoop toestel met high end features je met de Huawei Smart P zeker wel goed zit!

Huawei P Smart

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything