Nina test: de draadloze Dyson Cyclone v10 Absolute stofzuiger

Een tijdje terug schreef ik over de snoerloze Cyclone V10 Absolute stofzuiger. Een stofzuiger die hoog op mijn wishlist stond en niet veel later bij mij thuis werd bezorgd door de postbode. Sindsdien – je geloof het nooit – stofzuig ik iedere dag mijn huis. 

Voorheen stofzuigde ik mijn huis misschien 1x in de week. Ik weet het: vies. Maar als je praktisch nooit thuis bent, kijk je uiteindelijk wel door de stofwolken heen. Zeker omdat stofzuigen voorheen echt altijd een hele klus was.

Irritatie 1 vs. oplossing

Ik moest mijn stofzuiger uit de meterkast halen, die volgepropt was met allerlei spullen, want als je op 50 vierkante meter leeft, word je creatief met ruimte. Maar telkens als ik de stofzuiger uit de meterkast moest halen, viel alles eruit en was ik alweer lichtelijk geïrriteerd. Nu heb ik de Dyson V10 aan de zijkant van de meterkast hangen en hoef ik ‘m er alleen uit te halen als ik ga stofzuigen en in te klikken als ik klaar bent. De rest van de rotzooi in de meterkast kan blijven liggen waar het ligt zonder dat het verplaatst hoeft te worden.

DysonIrritatie 2 vs. oplossing

Het snoer probleem. Voordat ik de Dyson stofzuiger had, moest ik wel 4x de stekker uit het stopcontact halen om die vervolgens weer ergens anders in het huis in te pluggen. Nu denk je misschien: de draad kan toch wel makkelijk een huisje van 50 vierkante meter voorzien. Nee. Helaas. En dus liep ik altijd te hannesen met mijn oude stofzuiger. Viel ie weer over zijn eigen draad heen, lag-ie weer op zijn kop en werkte-ie voor geen vierkante meter mee. Het draadloze exemplaar daarentegen pak ik van zijn standaard, ik druk op de zuig knop en ik kan direct aan de slag. Ik loop het hele huis door, van hoek naar hoekje en ik ben klaar. Ik hoef niet te stoppen met zuigen, tenzij ik er een ander opzetstukje op zet als ik bijvoorbeeld de bank stofzuig. Want ja, dat doe ik nu ook.

Irritatie 3 vs. oplossing

Ik heb een hond, dat is ongetwijfeld inmiddels wel bekend bij jullie. Burger, heet-ie. Een mopshond die altijd gezellig bij wil komen liggen. Overal. Altijd. En dat mag, hij mag van vriendlief en mij op de bank. Alleen die haren, die zijn wat minder leuk. Die liggen overal. Niet alleen zit de hele bank onder, ook de badmat. Gelukkig is er een opzetstuk waarmee je de badmat of de bank super snel kunt stofzuigen. Bij de Cyclone v10 Absolute zitten overigens heel wat verschillende opzetstukken waarmee je de stofzuiger vliegensvlug in een kruimeldief kunt veranderen en ‘m dus heel snel even erbij pakt als je het vergelijkt met eerst.

Nadeel van de Dyson stofzuiger

Het enige nadeel van de Dyson Cyclone V10 is de prijs. De stofzuiger is absoluut niet goedkoop. De stofzuiger kost 629 euro. Mocht je het geld hebben, of jezelf op heel wat gemak willen trakteren dan zou ik ‘m je toch wel aanraden.

Overigens zijn er wat mensen sceptisch over de duur van de stofzuiger, aangezien de accu natuurlijk leegloopt wanneer je aan het stofzuigen bent. Die accu is voor mij voldoende om mijn hele huis te stofzuigen. Maar als je iedere dag stofzuigt, dan weet ik zeker dat die accu voldoende is voor ieder stofzuigkarwijtje dat je hebt. Ik kan er trouwens mijn hele huis mee doen inclusief de trap. Sinds ik de stofzuiger heb, heb ik in ieder geval iedere dag er gebruik van gemaakt zelfs met een glas champagne in mijn hand.

FYI: Dit artikel is overigens niet gesponsord, de Dyson stofzuiger heb ik wel gekregen.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything