Nina test: de Omni 20+ en 50+ speakers van Harman & Kardon

Een tijdje terug maakte ik kennis met de Omni 20+ en 50+, twee speakers van Harman & Kardon. Ik kende Harman & Kardon eigenlijk alleen maar van de doorzichtige designspeakers  die ik vroeger met mijn zelfverdiende centjes had gescoord en die ik van mijn slaapkamer bij mijn ouders, naar mijn twee studentenkamers heb mee gesleept en vervolgens nog naar het huis waar ik nu met vriendlief woon. Herinneren jullie de periode nog dat alles doorzichtig moest zijn?

Helaas overleefde de speakers verhuizing drie niet en dus heb ik afscheid genomen. De speaker werd trouwens vervangen door wederom een Harman & Kardon exemplaar. Dit keer de Go+ Play (de speaker van vriendlief). Maar uiteindelijk werd-ie vervangen door een Marshall speaker omdat deze beter in ons interieur paste. Eigenlijk ben ik daarna vergeten dat Harman & Kardon toch wel hele erge goede speakers maakte totdat ik dus de Omni 20+ en 50+ thuis installeerde en ging testen. Holy cow, wat een geluid. Maar mocht je mij op Instagram volgen, dan heb je het vást al gespot. Hoe lekker het geluid is.

Omni 20+Design

De speakers zijn qua design super simpel. Beide speakers zijn een soort van ovale bubbel met aan de achterkant een grote basmodule. De Omni 50+ heeft twee woofers van negentig millimeter en twee tweeters van negentien millimeter, die bij elkaar een vermogen hebben van honderd watt en zo een luid en helder geluid produceren. Daarover gesproken het geluid kan hard. Heel hard zonder dat er iets begint te kraken – in de tussentijd heb ik genoeg speakers getest die bij het volledig opendraaien van het volume beginnen te kraken. Dat is bij beide niet het geval.

Omni 50+
Basmodule van de Omni 50+

Easy connection

De speakers zijn verder super makkelijk te installeren. Je tikt op het deel-icoon, je hoort ’n geluidje gaat op je telefoon naar bluetooth en voilà je kunt je telefoon koppelen. Wil je de Omni 20+ koppelen aan je Omni 50+ dan kun je het beste de bijbehorende Harman Kardon app downloaden. Hiermee kun je iedere kamer voorzien van een Omni speaker zodat je overal kunt genieten van je favoriete nummers.

Omni 50+

De Omni 50+ is behalve dat-ie groter is ook nog eens draadloos. Dit houdt in dat je ‘m kunt ophalen en overal mee naar toe kunt nemen. Ideaal voor in de tuin, op je dak of op een bootje. Heel makkelijk meenemen is-ie niet aangezien de speaker toch wel aan de grote kant is, maar geef je een feestje in het park of op een boot. Dan is de speaker je beste vriend want knallen kan-ie zeker! Bovendien kan-ie tegen een spatje water dus mocht er een biertje overheen gaan, hoef je niet direct in paniek te raken. De speeltijd van de speaker is ongeveer 6h. Verder is de Omni 50+ voorzien van een harde voorkant en is de Omni 20+ voorzien van een stoffen voorkant.

De Omni 20+ werkt alleen op stroom, maar is verder draadloos te bedienen met je smartphone.

Omni 20+
Omni 20+ bedieningspaneel.

Sound van de Omni speakers

Nu ben ik iemand die vrijwel snel tevreden is met het geluid van een speaker. Vooral als er een lekkere bass in zit en het geluid lekker hard kan zonder te kraken. Voor sommige mensen is het een must om het geluid zelf aan te passen. Helaas biedt Harman Kardon geen middelen aan om de muziek af te stellen op je eigen gehoor. Je moet het gewoon doen met wat je hoort. Voor sommige kan dit een dealbreaker zijn, maar ben je op zoek naar een krachtige speaker dan zit je met de Omni zeker wel goed. Hoge tonen zijn loeizuiver, midden tonen zijn warm en er is een lekkere bass aanwezig. Niks klinkt schel en zoals ik al schreef al zet je ‘m op zijn aller hardst dan kraakt er niks.

Goedkoop zijn de speakers van Harman Kardon niet, maar zoals ik in het begin al schreef. Ik heb mijn hele leven middelbare school en studentenperiode plezier gehad van mijn doorzichtige speaker van Harman en Kardon (dat is ongeveer 10 jaar). De kwaliteit van de speakers zijn dus zeker goed genoeg om een aantal jaar mee te doen. Daarom zou ik  je zelfs adviseren om te investeren en de 50+ te kopen, deze kost 549 euro. Het is toch wel handig dat deze draadloos is en je ‘m overal mee kan nemen als je dat wil. Al is ’t maar gewoon om hem tijdens de zomermaanden buiten te zetten in de tuin. Wil je liever niet direct zo’n grote investering doen, dan is de 20+ ook zeker goed. Deze speaker kost 349 euro. Bovendien kun je de Omni speakers nog uitbreiden en aan elkaar koppelen om uiteindelijk iedere kamer te voorzien van je favoriete beats.

Omni 20+ en Omni 50+

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything