Morgen kijk je Orange Is The New Black, hier lees je de recap van seizoen 4

Jaaa het heeft weer dík een jaar geduurd maar morgen is het zover. Morgen kunnen we eind-e-lijk weer naar een gloednieuw seizoen Orange Is The New Black kijken op Netflix. Speciaal voor jullie, hier een recap. 

Nog even snel een recap van wat er allemaal afgelopen seizoen gebeurde. Als ik iets irritant vind aan Netflix, is dat ze dat nooit even bij een nieuw seizoen geven, zodat je weer precies weet wie wat deed en wat er gebeurt was.

!! Lees absoluut niet verder als je seizoen 4 nog niet hebt gezien !!

Recap seizoen 4 Orange Is The New Black

Poussey

Laat ik beginnen met het einde van seizoen 4, de schok van het seizoen. Misschien was je het even vergeten aangezien je seizoen 4 waarschijnlijk net als ik in twee dagen tijd hebt afgekeken dat alles een beetje is weg geëbd.

Sinds de Litchfield gevangenis is geprivatiseerd zijn dingen heftiger dan ooit geworden. De nieuwe cipiers onder leiding van Piscatella sloegen van zich af. Maar de gevangenen hielden een vreedzaam protest met een tragisch einde. De gevangen stonden op tafels en weigerden weg te gaan totdat Piscatella ontslag nam. De bewakers probeerden ze met geweld van de tafels te krijgen en toen volgde het misschien wel schokkendste uit OITNB, Poussy werd verstikt door Bayley, de bewaker die haar belemmerde.

Taystee

Vriendin Brook Soso is hierdoor gebroken, maar niet alleen Soso. Ook de reactie van bestie Taystee is hartverscheurend. Taystee (die eerder in Caputo’s secretaris was geworden) probeerde Caputo te overtuigen om het goede te doen en de familie van Poussey te vertellen wat er echt met haar gebeurde. Toen Caputo in een verklaring niet vertelde om welke gevangenen ging, werd Taystee woest. Dit leidde weer tot een protest dat escaleerde.

Daya & Aleida

Daya was in seizoen vier van Orange Is The New Black voornamelijk bezig met haar baby, die in de pleegzorg was opgenomen na de arrestatie van haar ex César. Toen Daya’s moeder Aleida uit de gevangenis werd vrijgelaten, beloofde ze dat ze zou vechten om Daya’s baby terug te krijgen.

Maar Daya’s grote moment kwam in de laatste scène van seizoen vier. Het moment dat alles weer escaleerde. Toen bewaker Humphrey zijn geweer wilde pakken, maar Maritza hem stoote en het geweer viel. Pakte

De cliffhanger van seizoen vier. Het moment waar seizoen vijf hopelijk verder gaat.

Piper

Piper had een vrij rustig seizoen. Haar slipjes-onderneming liep in de soep en ze kreeg weer een rustige relatie met Alex.

Alex en Lolly

Alex en Lolly waren beide een tikkeltje panisch en vooral extreem achterdochtig in seizoen vier. Dit leidde tot een moord op hitman Aydin. Samen begroeven ze het lijk in de kas met hulp van Frieda.

De paranoia van Lolly zorgde ervoor dat Alex en Frieda bang waren dat hun geheim zou worden ontdekt. Toen uiteindelijk het lichaam werd gevonden, draaide Lolly als enige op de moord en werd ze meegenomen door een psychische eenheid.

Healy had het hier een tikkeltje zwaar mee omdat hij zich in Lolly herkende.

Sophia

Sophia bracht het grootste deel van seizoen vier in de SHU. Waar ze behoorlijk depressief werd, probeerde haar cel plat te branden en daarna zelfmoord te plegen.

In de voorlaatste aflevering werd Sophia weer teruggebracht naar de gewone gevangenis. Toen de hel los brak.

Pennsatucky

In seizoen drie werd Pennsatucky verkracht door een bewaker. In seizoen vier biedt hij zijn excuses aan. Pennsatucky accepteert zijn excuses. Iets waar veel kijkers en ook gevangene Boo het absoluut niet mee eens is.

Nieuwsgierig wat Orange Is The New Black je in seizoen vijf te bieden heeft? Kijk dan nu de trailer:

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything