Speciaal voor de sporters: Polar verwerkt een hartslagmeter in een T-shirt

In de categorie: Dat is handig! Dit Polar T-shirt met ingebouwde hartslagmeter. Normaal gesproken maakt het bedrijf hartslagbanden voor om de borst of slimme sporthorloges. Dit jaar introduceerde Polar op de CES2017 een slim sport T-shirt.

Het Polar Team Pro Shirt is een strak mouwloos T-shirt. In de binnenkant van het shirt zitten sensoren verwerkt die je hartslag meten. Daarnaast is er een klein tracker die je in je nek in het shirt verstopt met daarin ook een GPS-sensor. Deze meet extra informatie, zoals je beweging en hoe snel je gaat. Hierin wordt verder alle data opgeslagen.

Polar Team Pro Shirt voor Professionals

Polar richt zich met dit T-shirt op de professionele sporters. Als Coach kun je het hele team tracken aan de hand van de T-shirts. Er hoort namelijk een coachingplatform bij waarbij je een heel team kunt toevoegen. Daarnaast kunnen speler met een sporthorloge hun eigen statistieken inzien.

Maar terug naar het T-shirt. Hoe fijn is het als je hartslag wordt getrackt zonder dat je hiervoor zo’n band om je lichaam hoeft te hebben? Lijkt mij echt een top oplossing. Zeker als je achteraf  precies kunt zien hoe je prestaties waren. Het is dat ik niet meer hockey, maar anders had ik dit moeten hebben.

Hoeveel het Pro Shirt gaat kosten is nog onduidelijk. Ook is het nog maar de vraag of het shirt naar Nederland komt.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sign up for the good stuff

don't miss anything