Super duper slo-mo met de Samsung Galaxy S9+

Afgelopen vrijdag ging ik uiteten met Samsung bij Bougainville en mocht ik de gloednieuwe Galaxy S9+ uitproberen. Dat etentje was echt tóp, want tijdens de bereiding van het eten hebben we de super slo-mo feature uitgeprobeerd.

Ik schreef eerder al over de Galaxy S9 en S9+ (je leest het hier). Het toestel heeft echt een top camera. Terwijl de koks van Bouganville aan de slag gingen met een 4-gangen menu mochten wij de camera alvast uitproberen. Zo werd er een mille feuille met pure chocolade voor mijn neus bereid terwijl ik het opstuivende poedersuiker probeerde vast te leggen. Zo’n eerste keer is timing nog wel even van belang, zeker als je de slo-mo op handmatig hebt staan. Je moet dan zelf op ‘action’ tikken op het moment dat jij vindt dat de slo-mo aan moet. Makkelijker vond ik het daarom om de slo-mo bij een vloeiende beweging in te zetten, zoals het inschenken van wijn (dat filmpje hebt je – grote kans – al gespot op mijn Instagram).

SUPER SLO-MO MET DE GALAXY S9+

Terwijl de sommelier de wijn in een karaf inschonk, richtte ik de camera op de wijnfles en de karaf. Actie! En zo maakte ik mijn eerste super slo-mo wat een betoverend effect had. Bij de slo-mo is het wel van belang dat je genoeg natuurlijk licht hebt. Ik denk dat de slo-mo feature dan ook het beste tot zijn recht komt, wanneer je buiten bent. Binnen blijft het lastig om goede foto’s te maken, laat staan een filmpje waarbij je slo-mo gebruikt.

Samsung Galaxy S9+JE EIGEN AR EMOJI

Een andere nieuwe feature van de Samsung Galaxy S9 en S9+ is de AR Emoji, waarbij je dus met het toestel je eigen persoonlijke emoji kan maken. Hoe? Je maakt een selfie en het toestel maakt vervolgens een emoji van jou met verschillende uitdrukkingen. Deze AR Emoji kun jij vervolgens weet in je WhatsApp en sms-gesprekken gebruiken. Of-ie goed gelukt was? Ik vond de mijne mwoah, puur omdat het haar niet helemaal klopte. Daarentegen vond ik de AR Emoji van mijn buurman Tommie van de Wiel van Manify heel erg goed kloppen. Hij wat minder, maar het haar klopte precies! Dit kun je trouwens zelf allemaal nog personaliseren in de app, hetzelfde als de kleding. Eigenlijk is de AR Emoji vergelijkbaar met een Bitmoji alleen volgt deze je gezicht movements.

De komende periode zal de ik de Galaxy S9+ nog uitgebreid gaan testen. Ben je dus nieuwsgierig? Gluur dan mee via Instagram Stories!

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything