Instagram is druk bezig met het testen van het volgen van hashtags

Instagram is lekker druk aan het testen met allerlei verschillende functies. Had je al gezien dat het 3×3 grid misschien plaats gaat maken voor 4×4? Oef. Maar nu zijn ze iets nieuws aan het testen, namelijk het volgen van bepaalde hashtags. Handig? Of gruwelijk irritant?

The Next Web ontdekte dat Instagram aan het testen is, met het volgen van hashtags naast het volgen van mensen. Zo blijf je op de hoogte van je favoriete hashtags. Stel je vindt het leuk om alle content van de hashtag #dametraveler te zien, dan krijg je met het volgen van deze tag van nu af aan alle content te zien in jouw Instagram-feed. Zo mis je nooit meer iets.

Follow Hashtags

Ik hoor je denken: ‘Dat wordt toch mega chaotisch.’ ‘Weet je hoeveel er onder die # dagelijks wordt geplaatst’. Daarom heeft Instagram de content die je via hashtags kunt volgen nu gelimiteerd tot een ’top post’ en ‘recente berichten’. Zo hoef je je geen zorgen te maken op een overload aan hashtags in je gewone feed. Maar ontdek je op deze manier wel weer nieuwe personen om te volgen.

Mij lijkt het in ieder geval wel wat om deze functie erbij te hebben.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything