Volkswagen zoekt zelf parkeerplek en parkeert ‘m voor je

Okay, ik ga nu iets met jullie delen waar ik mij ontzettend voor schaam. Het gaat over auto’s en parkeren. Ik kan dus niet fileparkeren. Zelfs met een Car2go (Smart) en de grootste parkeerplek ever, stap ik liever uit en laat ik het vriendlief doen. Ja écht, erg hè. Toen ik dus las dat een Volkswagen zelf parkeert en een plekje zoekt, dacht ik bij mezelf: wil ik!

Parkeren kost veel tijd: jaarlijks zijn Duitsers er gemiddeld 41 uur aan kwijt, Britten 44 uur en inwoners van New York zelfs 104 uur. Om parkeren in de toekomst zonder stress, tijdverlies én krassen te laten verlopen, voert de Volkswagen Groep op Hamburg Airport een test met autonoom parkerende auto’s uit. Dit betekent dus dat de auto’s zelf een plekje zoeken en ‘m erin zetten.

Boek een plek via de app

Hoe? De bestuurder boekt vóór vertrek een parkeerplek via een app. Bij aankomst op de luchthaven laat je vervolgens de auto bij de ingang van de parkeergarage achter. De auto zoekt daarna volautomatisch een vrije parkeerplek op en parkeert zichzelf, indien nodig bij een laadpunt(!). Dit wordt mogelijk gemaakt door eenvoudige beeldmarkeringen in de garage. Deze worden door sensoren in de auto herkend.

Volkswagen test

Alleen beter jammer dat dit op dit moment alleen nog maar op de luchthaven is, maar fingers crossed dat we dit straks overal in de stad hebben. Een app die je vertelt waar plek is én vervolgens een auto die ‘m automatisch voor je inparkeert. Dat gaat mij in ieder geval een hoop zweterige handjes schelen.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything