Fitbit ken je vast als het merk dat als een van de eerste een fitness tracker op de markt bracht. Een band die je om je pols droeg en je stappen telde en je slaap tracktte. Dit doet de Fibit Charge 3 ook, maar het slimme polsbandje uit 2010 heeft een flinke upgrade gekregen.
Zo weet de Fitbit Charge 3 precies wanneer je slaapt, dit gebeurt aan de hand van je hartslag die het polsbandje 24/7 meet. Een feature die bij voorganger nummer 2 ontbrak, was dat de Fitbit Charge 2 niet waterproof was. Dat is de Fitbit Charge 3 wel en dus kun je er prima een duik meenemen in het zwembad en hoef je ‘m ook niet per se af te doen als je gaat douchen. Halleluja!
Groter scherm maar stuk dunner
Het beeldscherm is daarnaast een stuk groter geworden, maar nog steeds subtiel en is-ie een stuk platter dan bijvoorbeeld de allereerste Charge. Die vond ik zelf namelijk nogal dik en niet al te plezierig om mee te slapen. Terwijl ik bij de Charge 3 vergeet dat ik ‘m om heb en er dus prima mee in slaap val. Echt helemaal vergeten, doe ik overigens niet. De wearable geeft mij namelijk ieder uur – als ik mijn X-aantal stappen niet heb gehaald – een seintje dat ik even moet bewegen. Dan voel je ‘m zacht trillen om je pols en weet je dat je uit je stoel of bank moet komen.
De wearable doet precies wat-ie moet doen. Zo telt-ie mijn stappen, meet-ie mijn hartslag en als ik in slaap val, trackt-ie mijn slaap. Fascinerend om deze gegevens terug te vinden in de bijbehorende app. Al laat de Fitbit Charge ook wel zien hoeveel stappen je tot nu toe hebt gelopen en wat je hartslag van dat moment is.
Even wennen
Wat ik zelf een stukje minder vind, is dat het ‘knopje’ van de Fitbit waarmee je het beeldscherm kunt laten oplichten, aan de linkerkant zit. Het is overigens meer een touch knopje in plaats van een fysiek knopje. Echt elk slim horloge of activity tracker die ik ooit heb mogen testen, heeft deze namelijk aan de rechterkant zitten. Even zoeken dus, en even wennen! Via de bijbehorende app kun je meer inzichten en informatie geven. Zo kun je ook via dit dashboard nieuwe sporten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan kickboksen of spinnen. Via de Fitbit Charge kun je vervolgens aangeven wanneer je begint met je activiteit. Of je doet voor de verandering eens een keer een ademhalingsoefening. Zo kun je kiezen uit een oefening van 2 minuten of 5 minuten. Om even helemaal relaxed te worden.
Week batterijduur
De batterijduur van de Fibit Charge 3 gaat ongeveer 7 dagen mee. Begint-ie leeg te raken, dan verschijnt er op het beeldscherm een batterij-icoontje en weet je dat je ‘m binnenkort aan de lader moet hangen.
De Fitbit Charge 3 kost 169,95 euro. Je hebt dan de limited edition versie met een sportief wit bandje