Nina test: Size zero, afvallen terwijl je 45 minuten niks doet

Een tijdje terug kwam ik in aanraking met Size Zero. Size Zero belooft dat je in 45 minuten tijd een behoorlijk aantal centimeters kunt afvallen. Aangezien ik mijn ass off train maar vrij weinig resultaat zie, was ik super nieuwsgierig naar deze nieuwe technologie. Reden voor een testje!

De afslankmethode van Size Zero (een bedrijf van Tamara Elbaz) werkt op basis van trillingen. Tijdens de behandeling van ongeveer een 45 minuten worden op de plekken waar het overtollige vet zitten speciale pads geplakt. Deze pads staan in connectie met een apparaat die de trillingen verstuurt. De trillingen verpulveren de vetcellen en elektrostimulatie trekt de huid strak.

Als je bij Size Zero aankomt, kies je eerste welke zones je wil gaan behandelen. Ik koos voor mijn buik en bovenbenen. De plekken worden opgemeten zodat je aan het einde van de behandeling kunt zien hoeveel centimeter je bent verloren. Met een pen wordt er een streepje gezet zodat na de behandeling ook weer goed en op dezelfde plek gemeten kan worden. Vervolgens mag je op het bed gaan liggen en worden de pads bevestigd. Die pads blijven op zijn plaats door een elastische band. Vervolgens gaat het apparaat een programma kiezen dat bij je lichaam en vetpercentage past. Lekker confronterend wel dat ik iets van 40 behandelingen nodig heb. Voordat de behandeling begint, geef je zelf aan hoe intensief je de trillingen wil hebben. Dit kan overigens tijdens de behandeling worden aangepast.

Size Zero
Links het apparaat dat de trillingen verstuurd en rechts onder het bed zie je de pads allemaal zitten.

Intensieve work-out met trillingen

Dan is het tijd voor de behandeling. Het programma dat ik kreeg – want voor ieder lichaamstype is er een apart programma – bestond uit 3 schema’s van trillingen. De eerste paar minuten vond ik best makkelijk vol te houden. Het voelt gek, je spant je spieren als het ware aan maar doet eigenlijk niks. Maar toen mijn tweede ‘schema’ begon, dacht ik wel even oef, dit is heftig. Ik heb dan ook halverwege dit schema gevraagd of de trillingen een tandje lager mochten. Ik vond het een best heftige sessie, dat komt ook doordat ik de trillingen best hoog had staan en halverwege de behandeling er ook voor heb gekozen om deze iets te minderen. Je bepaalt het dus uiteindelijk helemaal zelf. Verder lig je er vrij relaxt bij dus je kunt prima een boekje lezen of nog wat werken op je smartphone.

Resultaat van Size Zero

Aan het einde van de behandeling ben je lekker bezweet op de plekken waar de pads hebben gezet. Je hebt dus écht iets gedaan terwijl je gewoon lag. Bijzonder wel! Dan wordt je weer opgemeten. Zo was mijn linkerbeen 2,5 cm smaller dan voorheen, mijn rechterbeen 2 cm, mijn middel 1 cm, heupen  0,5 smaller dan voor de behandeling. In totaal was ik dus 6 cm verloren door 45 minuten te liggen. Je hebt dus snel resultaat, toch is het niet zo dat je alleen dit kunt doen om je maatje te behouden. Het is sowieso verstandig om er bij te blijven sporten en vooral gezond te eten. Maar voor iedereen die – net als ik – in het begin een beetje skeptisch was, ‘werkt het wel echt’, kan ik je na mijn behandeling vertellen dat het zeker wel werkt!

Een behandeling kost 49 euro. Het is slim om direct een pakket af te nemen zodat je iedere week kunt gaan en je lichaam in shape houdt. Dat je na zo’n behandeling opeens 5 kilo lichter bent, is helaas niet zo. Maar je zult wel merken dat een broek misschien een stuk losser zit dan normaal. Meer informatie vind je hier.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything