De nieuwe speaker van Bang & Olufsen: Beosound Edge is rock & roll

Tijdens de IFA in Berlijn heeft Bang & Olufsen een nieuwe speaker gelanceerd: de Beosound Edge. Een speaker die samen met ontwerper Michael Anastassiades tot stand kwam. Een speaker die zonder twijfel een serieuze eyecatcher is in ieder interieur. 

De Beosound Edge valt op door zijn unieke design. De speaker is rond. Je kunt de Beosound Edge op tweer verschillende manieren in je huis plaatsen. Zo kan je ‘m op de grond zetten als fraaie blikvanger of je kunt ‘m aan de muur bevestigen. Die laatste mogelijkheid doet mij een beetje denken aan een uithangbord voor bier en vind ik dus ook absoluut het minste.

Beosound Edge

Magische Beosound Edge

In de speaker zitten sensoren verwerkt die weten wanneer je in de buurt bent. Bij het registeren van beweging wordt het aluminium touch-interface opgelicht. Het geluid harder of zachter zetten van de speaker gaat op een magische manier. Zo kun je de speaker rollen voor het geluid aan te passen.  Een rustige beweging zorgt voor een beperkte volumeverandering, een stevige aanraking levert een drastischer aanpassing op. Als je loslaat, rolt de luidspreker weer soepel terug naar de oorspronkelijke positie. Awesome niet?

Beosound EdgeActief en Passief

Beosound Edge beschikt over een 360-graden, ruimtevullend geluid uit beide zijden van de luidspreker. Met de nieuwe Directional Sound Control kan de gebruiker de richting van het geluid bepalen, waardoor twee akoestische fronten ontstaan. Dit zorgt ervoor dat een ruimte kan worden opgedeeld in een actieve luisteromgeving en een passievere luisteromgeving. De bediening van het directionele geluid gaat via de Bang & Olufsen-app.

Iets minder leuk aan deze magische speaker is het prijskaartje. De speaker gaat namelijk 3250 euro kosten. Maar hé dan heb je wel een unieke speaker in je woonkamer staan!

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything