Hebben! De Motorola One heeft standaard een cinemagraph-functie

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig bij de presentatie van de nieuwe Motorla One. Behalve dat we alle ins & outs van het nieuwe toestel kregen, werden we ook nog met Motograaf Jennifer Kesteleyn op pad gestuurd om de fijne kneepjes van de smartphone fotografie te leren. Mijn favoriete feature: de cinemagraph. YES!

Ik ben al een paar jaar gefascineerd door deze Cinemagraph-feature. Zo schreef ik er voor &C al over, kijk maar puntje 9(!) en dit hele &C artikel. Een belachelijk lastige functie die je niet 1,2,3 onder de knie hebt. Je moet er namelijk wel even mee aan de slag. Zo moet je een best wel prijzige app kopen en zelfs dan is het niet zo dat je opeens een mega tof beeld creëert. Althans, dat waren mijn ervaringen. Nu ik de Motorla One in mijn handen heb gehad en er afgelopen weekend mee heb gespeeld. Heb ik juist ervaren hoe ontzettend easy het is! Ten eerste staat de Cinemagraph-feature standaard op de Motorola One en ten tweede is het echt easy peasy om een interessante Cinemagraph te creëren. Kijk maar: Cinemagraph Burger en Nina

Shake and shoot

Dat komt omdat de Motorola One een paar hele erge handige functies in het toestel heeft verwerkt. Je activeert je camera vliegensvlug door het toestel een keer te shaken in je hand. Selfie? Shake ‘m nog een keer. Zo verlies je geen tijd om eerst je telefoon te ontgrendelen en vervolgens nog eens de camera te openen. Een andere functie waar ik verder nog onwijs blij van wordt, is dat de foto’s automatisch naar de cloud gaan. Mocht er ooit iets met je telefoon gebeuren, weet je 100 procent zeker dat je al je foto’s nog hebt. En daarbij worden de foto’s in origineel formaat naar de cloud geüpload. Wil je dit liever niet, dan kun je het uiteraard ook uitzetten. Maar ik kan van dit soort dingen echt heel erg blij worden.

Motorola One Shake and ShootDubbele camera

De Motorla One heeft twee camera’s waardoor je de mooiste bokeh-foto’s kunt maken. Hiermee stel je scherp op het onderwerp en wordt de achtergrond geblurd. Even snel een portret van iemand schieten, wordt op deze manier een stuk aantrekkelijker en je foto’s een stuk professioneler. De blur kun je trouwens met een schuifje intenser maken als je dat mooi vindt. Verder kun je ook nog zelf de instellingen van de camera aanpassen. Zo kan je de witbalans aanpassen, de ISO, sluitertijd en het diafragma. Ik blijf dat een lastig iets vinden, maar Jennifer heeft ons laten zien dat het slim is om daar mee te spelen. Door de ISO hoog te zetten, komt er meer licht binnen waardoor het vaak makkelijker wordt om te fotograferen in donkere situaties. Een andere tip die Jennifer gaf, een die zeer waardevol is, is dat het altijd handig is om op zoek te gaan naar bepaalde kaders in een omgeving. Plaats iemand in een kader en op deze manier wordt een portret een stuk spannender. Ook gaf ze de tip om altijd je grid aan te zetten. Nu heb ik dat standaard sowieso altijd, omdat ik nogal fan ben van dingen te fotograferen precies in het midden (Wes Anderson-lover hier), maar door een onderwerp juist op de kruising van het grid te zetten, krijg je een spannender beeld.

Zakelijk en privé

De Motorola One heeft dual-sim, wat inhoudt dat je er twee sim-kaarten in kwijt kunt. Zo hoef je niet per se twee telefoons met je mee te sjouwen. Je zakelijke en je privé telefoon. Wel kun je alles gescheiden houden. Zo kun je alle apps dubbel draaien. Gebruik je zakelijk WhatsApp en ook privé. Pas de problème, met de Motorola One kan dat gewoon. Reis je veel? Ook dan is dual-sim ideaal! Je kunt naast je Nederlandse sim ook een buitenlandse kaart kwijt om zo goedkoper uit te zijn. Op het toestel draait Android One en dus ontvang je wekelijks een beveiligingsupdate. Top!

Motorola OneMoto Batwing

De Motorola One is verder een hartstikke mooi toestel. Een groot beeldscherm dat tot de randen loopt. En een dubbele camera. Het toestel doet een beetje qua design denken aan een iPhone X alleen komt dit toestel met een veel meer vriendelijker prijsje! Het toestel kost namelijk maar 299,95 euro en heeft een dubbele camera, groot scherm en is verder van alle gemakken voorzien. En dus Cinemagraph! Oh en als je het toestel nu koopt bij Mediamarkt betaal je maar 249,95 en krijg je er een headset bij en een hoesje (maar die krijg je er sowieso bij!). Dat is een extraatje van Motorola.

Motorola One Cinemagraph

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything