Tried & tested: de nieuwe Philips Sonicare prestige 9900

Onlangs werd ik uitgenodigd voor een Philips Sonicare event om hun nieuwste tandenborstel de Philips Sonicare Prestige 9900 te mogen ontdekken. En sinds ik voor And C een filmpje heb opgenomen – inmiddels alweer jaren geleden – ben ik groot fan van elektrisch poetsen met Philips.

Waarom? Omdat je met een elektrische Sonicare tandenborstel ook nog de poetsbeweging mag maken. Bij de concurrent met de ronde borstel, die ik voorheen had, krijg je eigenlijk het beste resultaat wanneer je de borstel stilhoudt op iedere tand en dan eigenlijk ook nog elke angle. Bij Sonicare daarentegen moet je juist bewegen en dat is toch iets dat er vanaf kinds in zit. En nee, dat is geen verkooppraatje, dat is echt zo, vraag het maar eens aan je tandarts!

Het belang van goed poetsen

Daarnaast werd mij verteld hoe belangrijk het is om iedere dag in de ochtend én avond minimaal 2 minuten te poetsen. En laat ik eerlijk zijn, die twee minuten tik ik echt niet iedere keer aan. Maar het is echt super belangrijk, verscheidene studies hebben zelfs aangetoond dat vergevorderde tandvleesontsteking (parodontitis) vaak samengaat met hart- en vaatziektes. Ook blijkt er een link te zijn tussen parodontitis en reuma, diabetes en vroeggeboorte. Kortom: alles wat je niet wil krijgen.

Tandenpoetsen in je ochtend ritueel

De missie van Philips zorgen dat het 2-minuten tandenpoetsen in je ochtendritueel komt. Ze deden onderzoek naar hoe zo’n ochtend er nou idealiter uit zou zien. Een opvallend aantal Nederlanders (35%) kiest ervoor om meer tijd in bed door te brengen en hun ochtendroutine in haast uit te voeren, waardoor ze ‘s ochtends maar 15 minuten of minder overhouden om aan persoonlijke verzorging te besteden. Daarentegen omarmt 22% van de Nederlanders graag nieuwe trends, zoals (extra) vroeg opstaan, om tijd te besteden aan een goede ochtendroutine. Zij besteden dagelijks ongeveer 21-30 minuten aan persoonlijke verzorging.

Waar ik in hun onderzoek voorkom? Ik ben momenteel vooral de gehaaste Nederlander. Ik poets mijn tanden vaak ‘ff’ snel onder de douche omdat ik in de ochtend nu ook nog twee kleine kids aangekleed en gevoed moet hebben. Maar met de nieuwe Prestige 9900 ben ik weer gemotiveerd om tóch die 2 minuten aan te tikken. Iets met mijn oude exemplaar was toe aan vervanging.

Review: Philips Sonicare Prestige 9900

Design

Ik vergelijk de Sonicare Prestige 9900 even met mijn voorganger van 5 jaar geleden (ook direct goed om te weten dat-ie zo lang mee gaat!). Vergeleken de Philips Sonicare DiamondClean Smart is deze een stuk kleiner, zit het knopje subtiel verwerkt in het handvat. Dat is voor mij even wennen omdat ik ‘m hierdoor wel eens uitklik en dan weer ff moet zoeken om ‘m aan te doen. Het is wel weer een pareltje voor in je badkamer hoor. Naast donkerblauw komt-ie ook in de kleur champagne, wat ik daarvan wel minder aan vind, is dat het borsteltje wit is. Dat matcht dan toch niet lekker. En.. ik vind het écht een vrouwelijke tandenborstel, ik zie mijn vriend dit exemplaar niet kopen in de winkel. Gemiste kans Philips!

Eerste indruk borstel

Ik poets met borsteltje A3 en die voelen niet te hard en niet te zacht. Precies goed voor mijn gebit.

Lekker glad

Na het poetsen voelen mijn tanden superduper schoon wanneer ik er met mijn tong langs ga. Ik heb ook niet het idee dat ik een tand oversla met poetsen.

Batterijduur

Wanneer-ie volledig opgeladen is kan ik er 16 dagen mee doen (en dan poets ik 2x per dag). Daarna heeft-ie een oplaadbeurt nodig.

Volume

De tandenborstel maakt een krachtig geluid, maar is niet super luidruchtig.

Druksensor

De Philips tandenborstel heeft SenseIQ-technologie ingebouwd, waardoor-ie tot wel 100 keer per seconde je poetsdruk, poetsbeweging, poetsduur en plekken in je mond meet. Waar ik voorheen een seintje kreeg via een lichtje als ik te hard poetste, past-ie nu dankzij de technologie de intensiteit aan. Zo poets je dus altijd met de juiste poetsstand.

Timer

Verder laat-ie je weten dat je 15 seconden aan het poetsen bent, hierdoor weet je dat het tijd is een andere plek in je mond te poetsen. Daarnaast kun je de bijbehorende Sonicare app downloaden, wanneer je je tandenborstel hiermee connect, brengt de app in kaart waar je poetst en hoe goed je poetst. Maar nog beter: welke zones aandacht nodig hebben!

Poetsstanden

Er zijn 3 verschillende poetsstanden die je activeert door op de aan/uit-knop te duwen. Via de lichtjes zie je welke je gebruikt.

Duurzaam

Aangezien ik met mijn vorige Philips Sonicare 5 jaar deed, is-ie wat mij betreft absoluut duurzaam. Wanneer je ‘m niet standaard onder de douche gebruikt heeft-ie zeker een lange levensduur. Verder passen álle Philips opzetborsteltjes erop, dus hoef je niet bang te zijn dat je speciale moet kopen omdat dit toch wel de elite onder de Sonicare tandenborstels is.

Extra’s

Een mooie houder voor op je wastafel of badkamerplankje met USB-aansluiting of normale stekker. Een fijne case om ‘m mee te nemen op vakantie inclusief plek voor 2 tandenborsteltjes.

Nadelen

De prijs. Het is wel een flinke uitgave.

Prijs

Goedkoop is-ie absoluut niet met een prijskaartje van 299 euro. Maar wanneer je met mijn sommetje het terug gaat regelen wat het je per dag kost, dan valt het reuze mee. Ik bereken namelijk wat het kost per dag en bedenk dan of het de investering waard is. Nou je poetst je tanden 2x per dag, er zitten 365 dagen in het jaar en je doet er zeker 4 jaar mee. Kost het je op dagelijkse basis 10 cent. En natuurlijk een gezond gebit, dus de kosten bij de tandarts zullen hoogstwaarschijnlijk ook niet oplopen, tenzij je een verstandskies moet trekken!

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything