Apple showt iOS 12 tijdens WWDC: dit moet je weten

Apple heeft gisteren tijdens WWDC 2018 onder andere iOS 12 aangekondigd. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor je iPhone, iPad en iPod Touch. Maar wat is er nu allemaal nieuw? 

Zoals ik gisteren al schreef zou Apple voor iOS 12 flink gaan inzetten op verbetering van snelheid en functionaliteit. Dit naar aanleiding van een reeks klachten van gebruikers. Dus goed nieuws, Apple heeft geluisterd! Apple belooft forse snelheidsverbeteringen. Vooral op oudere apparaten. IOS 12 werkt dan ook op alle apparaten waar iOS 11 ook op werkt, inclusief de iPhone 5s en iPhone 6. Há, dat is fijn!

IOS 12 introduceert nieuwe vernieuwingen op het gebied van Augmented Reality. Zo komt er een speciale Measure app waarmee je van alles met je iPhone kunt opmeten. Deze apps waren er al, maar nu maakt Apple er zelf eentje.

ARKit 2.0

Daarnaast komt er ARKit 2.0. Hiermee kunnen AR apps gezichten detecteren. Daarnaast maakt ARKit 2.0 het mogelijk om met meerdere iPhones één AR-ervaring te delen. Speel je dus een AR spelletje? Dan kun je dit nu ook met meerdere personen doen.

De Foto-app is onder handen genomen. Zo wordt het zoeken naar bepaalde foto’s makkelijker. Straks kun je vliegensvlug je vakantiefoto’s vinden door gewoon ‘Frankrijk’ in de zoekbalk te tikken. Hoef je niet meer naar je kaarten album.

iOS 12

Je personal assistent Siri

Siri gaat je in iOS 12 weer beter helpen. Dit komt omdat Siri nu beter gaat samenwerken met andere apps. Ben je je sleutels kwijt en heb je een Tile? Dan kun je Siri de opdracht geven om de Tile-app te activeren zonder dat je hiervoor zelf de app hoeft te openen.

Goede nachtrust met iOS 12

Een andere feature waar ik erg blij van kan worden is de nieuwe ‘niet storen’-feature van Apple. De niet storen-functie wordt uitgebreid met een functie voor de nacht. Al je notificaties worden dan verborgen en onderdrukt. Maar ook als je hard bezig bent met een deadline kan je bepaalde apps tijdelijk snoozen. Even geen WhatsApp-berichtjes? Onderdruk de app of schakel ‘m volledig uit.

En verder…

De animoji familie wordt uitgebreid met een geest, koala, tijger en T-rex. Woopie. En je kunt je eigen animoji personalizeren. Cute!

Eindelijk een FaceTime-gesprek met je hele familie! Het duurde eeuwen, maar het is in iOS 12 mogelijk om met maximaal 32 mensen te FaceTimen. Echt praktisch is het vast niet, maar om tijdens je vakantie even te laten zien hoe heerlijk en zonnig je het hebt aan de rest van de familie is natuurlijk wel een groot feestje.

Om gebruik te maken van bovenstaande nieuwe features moet je helaas nog een paar maanden wachten. In september wordt de nieuwe iOS 12 versie uitgerold. So stay tuned!

iOS 12

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything