Waarom Car2Go in de stad echt super fijn is!

Sinds vorig jaar januari heb ik een account bij Car2Go en dat is een van de fijnste dingen van vorig jaar. Zeker als je in de stad woont en je geen auto hebt. Even snel een boodschap doen of van ver west naar ver oost. Ideaal. Maar dat is niet alles!

De reden waarom ik Car2Go vorig jaar aanschafte was omdat ik graag een paar grote planten in huis wilde. Vervoeren met de tram was een optie maar niet ideaal aangezien je dan ook nog een stuk moest lopen. Car2Go was ideaal, want ik kon parkeren om de hoek en een account aangemaakt heb je zo. Bovendien hoef je geen maandelijkse kosten te betalen. Je betaalt alleen 0,31 cent per minuut als je met de Car2Go rijdt! Gebruik je Car2Go een maand, twee maanden, drie maanden niet, dan betaal je dus helemaal niks, noppes, nada. Alleen dus als je rijdt.

Car2Go parkeer je overal

Een ander voordeel is dat je de auto’s bijna overal mag parkeren zonder dat je parkeerkosten hoeft te betalen. En als-ie bijna leeg is (elektrische auto), dan zoek je een oplaadpaal ergens in de buurt en scoor je ook nog eens tegoed om de volgende keer te rijden.

Car2GoCar2Go vanaf Schiphol

Ook fijn is dat er sinds afgelopen jaar Car2Go’s op Schiphol staan, zodat je ook vanuit daar een Car2Go kunt nemen. Ideaal als je ’s nachts terugkomt en geen zin hebt om een taxi te betalen. Je betaalt dan wel vliegveld belasting van volgens mij rond de 4 euro.

Ik – en ook veel andere – gebruiken de Car2Go vooral als je iets groots moet vervoeren en de tram of fiets geen optie is. Maar ook als het regent en je niet doorweekt op je afspraak wil aankomen. Vaak is het dan wel even zoeken naar een Car2Go maar je kunt een radar instellen en je kan ook een Car2Go voor 20 minuten reserveren. Dat is handig want als er eentje een paar straten verder staat, heb je genoeg tijd om er naar toe te lopen.

Waar je op moet letten? Dat je ín het werkgebied blijft en ‘m dus ook niet daar buiten parkeert anders heb je een klein probleem! En dat je natuurlijk geen schade maakt. Anders heb je een eigen risico van 500 euro. Je kunt overigens altijd voordat je in de auto stapt schade aan de auto melden in de app.

Ik ben fan en ik zou het iedereen dan ook absoluut aanraden. Het is gewoon extreem handig om de app op je telefoon te hebben. Desnoods gebruik je de app maar 1 keer in het jaar omdat je planten wilt halen! 😉

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything