Een feestje voor je televisie: de Sonos Beam

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik best wel fan van de speakers van Sonos. Ze zijn super gebruiksvriendelijk, iedereen kan zo’n box installeren en bovendien vind ik het design ook behoorlijk fijn. Dus om te Sonos Beam te testen, is dan absoluut geen straf.

De Sonos Beam is de nieuwste speaker in de Sonos familie. Het is de opvolger van de Sonos Playbase – die ik eerder in Boston als een van de eerste mocht bewonderen. Het is een speaker speciaal gemaakt voor je televisie en de speaker werd afgelopen zomer al gelanceerd!

Sonos BeamSonos Beam: je nieuwe televisievriend

De speaker is langwerpig en heeft hetzelfde design als alle andere Sonos speakers. Zo zitten de touch knoppen aan de bovenkant van de speaker en misstaat-ie niet op je televisiekast. Sterker nog, als-ie er eenmaal staat, heb je amper door dat-ie er is. Tot het moment dat je de televisie aanzet want dan merk je opeens het verschil in kwaliteit en baal je stiekem dat je eigenlijk altijd al naar het ‘gewone’ geluid van je televisie luisterde.

De Sonos Beam kun je vervolgens koppelen aan andere speakers van Sonos en zo creëer je vliegensvlug (want de app neemt je door de stappen heen) een fantastisch surround sound. Je bevindt je hierdoor midden in de film of serie die je aan het kijken bent en voor een Netflix-freak zoals ik, is dat een heus feestje.

Sonos BeamJe luistert meer muziek

De speaker speelt trouwens ook gewoon je favoriete muziek af. Dit kan allemaal via de bijbehorende app. Al wacht ik nog steeds tot de mogelijkheid in Nederland beschikbaar is om te praten tegen je speakers. Dat vind ik namelijk sinds ik de JBL met Google Assistant heb getest echt mega chill. Hierdoor merk ik gewoon dat ik automatisch veel meer muziek luister en dat muziek toch een bepaalde invloed heeft op je humeur. Dat is ook iets wat de missie van Sonos is overigens. Als je het vergelijkt met een paar jaar geleden, dan was het best wel standaard dat mensen naar CD’s of cassette bandjes luisterden. Tegenwoordig is dat minder, iedereen zit maar in zijn telefoon. Een missie waar ik dus absoluut achtersta!

Sonos BeamDe Sonos Beam is met zijn 65 cm een relatief kleine speaker, maar ondanks zijn formaat ben ik blij verrast met het geluid dat eruit komt. Nu moet ik er wel bij zeggen dat als je huis ietwat kleiner is het absoluut een ideale speaker is – zeker in combinatie met andere Sonos speakers. Is je huis groter, zou ik je adviseren om voor de Playbase te gaan, puur omdat dat bereik van deze speaker groter is.

Het prijskaartje van de Sonos Beam is 449 euro en is er zoals je van Sonos kunt verwachten in twee kleuren: zwart en wit. Combineer ‘m met een van de kleurrijke speakers in samenwerking met Hay en je hebt een heerlijk sound system in je huis!

Sonos Beam

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything