Samsung introduceert de Galaxy S9 en S9+ in lichtroze met mega camera

.Samsung showde hun nieuwste paradepaardje op het Mobile World Congress en boy, o boy, de Samsung Galaxy S9 en S9+ zien er behoorlijk goed uit! Zo heeft-ie een super camera waarmee je in super slow-mo kunt filmen en top foto’s kunt maken met weinig licht. 

‘De behoefte om ons steeds vaker uit te drukken in beeld, video en emoji was leidend bij de het ontwikkeling van de Galaxy S9 en S9+ met ’s werelds beste smartphonecamera ooit.’ Dat waren de woorden van Samsung en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Want we delen tegenwoordig alles via beeld. We zitten non-stop op Instagram en Snapchat en als we een berichtje appen bevat deze gegarandeerd een hoop emoji. Wat betreft de beste smartphonecamera moet ik dat natuurlijk eerst met mijn eigen ogen zien. Maar daarover later meer op Girl in a Tech World en op mijn Instagram!

Samsung Galaxy S9 + S9+ met geavanceerde camera

Het toestel heeft een dubbele diafragma-lens met een paar behoorlijk fijne features:

  • Super Slow-mo: De slow-motion video legt 960 frames per seconde vast. Kortom je video’s skills worden direct opgekrikt naar een hoger niveau. Je hoeft alleen maar te richten op datgene wat je in slow-mo wilt hebben en voilà, je smartphone doet de rest.
  • Low Light Camera: Daarnaast is de Samsung Galaxy S9 + S9+ extra goed om in slecht lichtomstandigheden toch goede foto’s te maken. We weten allemaal wel dat de key to een goede foto het licht is. Maar daar is helaas vaak gebrek aan, zeker als je binnen wil fotograferen. De ‘iris’ van het toestel wordt groter of kleiner in bepaalde omstandigheden en laat zo automatisch meer licht binnen. De functie Dual Aperture (F1.5 – F2.4) werkt op dezelfde manier en laat automatisch meer licht binnen wanneer het donker is, en minder licht wanneer de situatie daar om vraagt. Zo krijg je foto’s die altijd en overal helder en scherp zijn.
  • AR Emoji: Met een speciaal algoritme maak je emoji op je Samsung Galaxy S9 of S9+ die er precies uitzien en klinken als jij. AR Emoji analyseert de 2D beelden die je invoert en brengt zo meer dan honderd gezichtskenmerken in kaart. Vervolgens maakt het een 3D-model die expressies zoals knipogen en hoofdbewegingen imiteert. AR Emoji kun je gebruiken in video’s, maar ook als standaard AGIF gebruiken op talloze platforms zoals WhatsApp. YAS!
  • Bixby: Via augmented reality en deep learning ontvang je informatie over de omgeving waarin je je op dat moment bevindt. Je richt de camera bijvoorbeeld op een monument en bij herkenning geeft Bixby alle informatie die voorhanden is. Slim en handig. Vreemde talen en valuta zet je zo in realtime via Live Translation om. Ook schaf je eenvoudig producten aan die je ergens fysiek hebt gezien. Dus als je iemand ziet lopen met een fantastische tas, dan hoef je alleen maar te richten en fingers crossed dat-ie online te vinden is. Verder houdt Bixby via de camera je calorieverbruik gedurende de dag bij. Halleluja, niks meer invoeren, gewoon richten en shooten!
Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything