Tried & Tested: de Samsung QLED TV met One Connect Box

De dag na Lowlands stond er een bezorger voor mijn deur met een gloednieuwe QLED TV met One Connect Box. Een testexemplaar. Een giga testexemplaar. De ideale dag om brak op de bank te liggen en mezelf te vermaken met een goede serie terwijl ik ondertussen aan het werk ben en de Samsung televisie test.

De test televisie is groot. Gigantisch groot. 55-inch om precies te zijn. Op mijn TV-meubel ietwat aan de grote kant, maar dat komt ook omdat ik aan de linkerkant van mijn kast nog wat zooi heb staan en te lui was om het weg te halen. Mocht je die zooi niet hebben en je ‘m in het midden van je kast plaatsen dan is de televisie absoluut een pronkstuk!

Samsung QLED TV

Ambient Mode

Zeker vanwege Ambient Mode waarbij je de televisie gewoon op de achtergrond aan kunt laten staan. Niet met Netflix-series of andere televisie programma’s, maar met prachtige rustgevende thema’s of een handige scherm met je agenda en de tijd of wie weet wel je eigen fotocollectie! Deze speciale modus past zich aan in je interieur en ook het licht. Zo is de tijd van een groot zwart vlak in je woonkamer voorbij. Heb je bijvoorbeeld behang? Dan kun je een foto maken van het deel dat achter je televisie zit zodat je telvisie wordt opgenomen in het behang, sounds good right?

Samsung QLED TVQLED

Maar wat de QLED TV nu eigenlijk zo speciaal maakt, is toch wel de techniek in de televisie. De naam QLED komt van Quantum Dot Light Emitting Diode. Over het scherm ligt een laag nanokristallen die onder invloed van licht opkleuren, met een veel hoger kleurbereik tot gevolg.  Een super helder en mega scherp beeld, dat eigenlijk niet echt is over te brengen op de foto’s die ik heb gemaakt. Daarvoor raad ik je echt aan om een kijkje bij een elektronica winkel te gaan nemen. Kun je meteen de meest fantastische design afstandsbediening bewonderen.

Samsung QLED TV One RemoteOne Remote afstandsbediening

Ja, die afstandbediening die hadden vriendlief en ik eigenlijk wel willen houden. De televisie ook hoor, alleen dan toch wel een maatje kleiner. We vonden de afstandsbediening namelijk super smooth. Niet alleen het design maar ook het gebruik. Zo is het volumeknopje een uitstekend knopje die je omhoog duwt voor het volume harder te zetten en omlaag om zachter te zetten. Daarnaast heb je er ook maar eentje nodig.  Het apparaat stelt zelf vast welke apparaten met je Samsung televisie zijn verbonden en maakt alle functies in één apparaat beschikbaar.Dus de afstandsbediening die je hebt gekregen om je Ziggo of Kpn mediabox te bedienen, kun je dus weggooien. Fijn! Wat ik ben vergeten te testen, is het praten tegen de remote control om iets op te zoeken of van zender te wisselen.

Samsung QLED TV One ConnectOne Connect box

Een andere extreem handige uitvinding van Samsung is de One Connect box waarmee je al je apparaten kunt connecten met je televisie. Er is vervolgens één kabel die je televisie verbindt met deze box en die loopt door de standaard. Kortom: je ziet geen kabels! #winning. Je zet de One Connect box vervolgens in je kast zodat je rondom je televisie geen kabels ziet. Zoals je misschien ziet, staat bij mij de One Connect box achter de televisie en dus zie je op de hoofdfoto wel een hoop kabels. Dit is puur omdat ik de One Connect Box niet netjes ín de kast heb gezet. Net zoals dat je de kabel van mijn ventilator ook onder de kast ziet uit piepen. Oeps!

Samsung QLED TV One Connect boxWat je verder nog moet weten, is dat íedereen de televisie kan installeren. Misschien had je het al gespot op mijn Instagram Stories maar in een timelapse zie je hoe ik binnen no time de televisie uit de doos in mijn woonkamer had geïnstalleerd.

Hebben?

In vergelijking met mijn eigen televisie, ook een Samsung. Kan ik wel echt merken dat de kwaliteit van het beeldscherm bij de QLED een stuk scherper en helderder is. Daarnaast vind ík het persoonlijk best wel leuk dat je de televisie onderdeel maakt van je interieur. In plaats van dat je dus dat grote zwarte beeldscherm in je woonkamer hebt staan. Maar eerlijk, mocht ik kiezen dan zou ik zelf voor een Frame gaan van Samsung – want hoe tof is het om van je televisie kunst te maken!

Kost dat? Vanaf 1.299 euro heb je al een QLED televisie van Samsung.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything