Binnenkort kun je solliciteren via Facebook: zou jij het doen?

Na Snapchat, gaat Facebook nu ook de strijd aan met LinkedIn. Facebook lanceert binnenkort een nieuwe feature waarmee het mogelijk wordt om te solliciteren via het social media kanaal. Maar of je daar nu zo blij mee moet worden?

Weet jij nog wanneer je een Facebook-profiel aanmaakte? Waarschijnlijk net nog in de periode dat je op de middelbare school zat (althans, als je mijn leeftijd hebt…). Je ging studeren, ieder weekend stappen, likete alles wat los en vast zat (liken, niet likken) en nou ja, er staan behoorlijk wat foto’s op die niet echt suitable zijn om mee te solliciteren. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat ieder bedrijf sowieso wel even naar je op zoek gaat op Facebook (Instagram en Twitter) om te kijken wat voor een vlees ze in de kuip hebben.

Maar moeten we het ze direct al zo makkelijk maken? Moet een bedrijf direct al bij een sollicitatiebrief zien wie je in je vrije tijd bent? Nahh… ik weet het niet zo hoor. Laat ik eerlijk zijn: ik hoef het ze niet op een dienblad te serveren. Laat ze maar even zoeken als ze het zo graag willen.

Solliciteren via Facebook

Gelukkig is de functie vooralsnog alleen beschikbaar in Amerika en Canada. Bedrijven kunnen via Facebook hun vacature online gooien en mensen kunnen met hun Facebook-profiel solliciteren. De sollicitatie wordt vervolgens via Messenger verstuurd. Kunnen ze je direct benaderen voor een gesprek als ze nieuwsgierig zijn naar die ene openbare foto waar iedereen massaal op reageert.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything