Schoonheidsfilter of HDR smart op iPhone XS en XS Max?

Yikeeees…gebruikt Apple een ‘schoonheidsfilter’ op bepaalde foto’s? Of is het de HDR smart functie die voor gladdere gezichten zorgt?

Dit doet mij direct denken aan alle smartphones die in Azië worden gemaakt. Een standaard beauty modus die op Samsung, Huawei, Honor en andere Aziatische toestellen zit. Een functie die standaard aan staat op niveau vijf waardoor je hele gezicht wordt glad gestreken en je ogen een stuk groter worden. Een functie die mij totaal niet bevalt. Ik vind het dan ook zwaar teleurstellend dat dit opeens berichten zijn die van een iPhone op Reddit verschijnen.

Maar wat blijkt nou? Er zit helemaal geen schoonheidsfilter in de nieuwe toestellen. De toestellen maken gebruik van een HDR smart functie. Thank god! Normaal gesproken neemt een iPhone standaard één foto of als je gebruikt maakt van HDR drie foto’s die tot één worden toegevoegd.

HDR Smart

 De iPhone XS neemt in tegenstelling tot zijn voorgangers tot wel negen foto’s in één keer, elk met een andere belichting. Deze geschoten foto’s worden door een slim algoritme samengevoegd, waarbij de iPhone alleen de beste delen gebruikt. Op deze manier krijg je een eindresultaat waarbij er vollere kleuren zijn en dat in dit geval dus leidt tot een super smooth huidje! Foto’s die onder  minder goede omstandigheden worden gemaakt, worden door Apple opgelapt. Hierdoor worden het kleurrijkere, lichtere en scherpere foto’s. Donkere delen op een foto worden op deze manier opgelicht.
Kortom: we hoeven niet bang te zijn dat Apple een beautymodus heeft toegevoegd die je niet handmatig kunt uitschakelen!

 

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything