Gadget I love: brandblusser Ramifire met internetverbinding

Slimme producten. Je hebt ze in alle soorten en maten. Sterker nog, praktisch alles wat je in huis hebt, kun je slim maken. Zo heb ik een slimme waterkoker; de iKettle (die je dus met je smartphone van een afstand kunt bedienen), een slimme thermostaat; de Nest, slimme televisie; Samsung, slimme sleutels (als ik ze kwijt ben) en een slimme brandmelder. In de categorie: was er nog niet, maar is eigenlijk super logisch: de slimme brandblusser: Ramifire. 

De Ramifire brandblusser kun je connecten met je smartphone. Zo kun je precies zien waar de brand is en beter nog waar er in de buurt een brandblusser is. Zodat je direct het brandje kunt blussen.

Behalve brandjes blussen, is de brandblusser van nog meer handige foefjes voorzien. Zoals bijvoorbeeld een ingebouwde koevoet waarmee je een raam kunt inslaan in geval van nood. Druk van de brandblusser te laag, dan krijg je een melding als deze vervangen moet worden.

Daarnaast ziet-ie er ook niet verkeerd uit en zal dus niet misstaan in je keuken, mocht je bijvoorbeeld vlam in de pan krijgen.

Ramifire brandblusser

Een groot nadeel aan de Ramifire brandblusser, momenteel is het nog een concept en is-ie nog niet op de markt. Maar ik denk dat het een grote hit gaat worden op Kickstarter. Dus Xiong Tao (de designer), waar wacht je nog op?

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything