Nina test: Soundbar van Sony die je onder je bank kan leggen

Onlangs kreeg ik de Sony MT300 soundbar. Een stereo installatie die het geluid van je televisie versterkt. De Sony soundbar is hartstikke compact en kun je zelfs onder je bank leggen. Ik testte ‘m uitgebreid uit.

De MT300 soundbar van Sony kom in twee delen. Een soundbar die je voor je televisie legt en een draadloze subwoofer die je naast of onder je bank zet. De subwoofer zorgt voor een dynamisch kamervullend geluid.

Sony Soundbar MT300Super compacte soundbar

Compact is de soundbar zeker. De speaker is slechts 50 cm breed en 5,4 cm hoog. Hierdoor neemt het apparaat weinig ruimte in beslag. De draadloze subwoofer kun je wegwerken door ‘m naast of onder je bank te leggen. Echt draadloos is-ie overigens niet, want hij moet gewoon in het stopcontact. Als je bank dus midden in je woonkamer staat, zoals bij mij, dan heb je wel een probleempje.

Sony Soundbar MT300Leer lookalike speaker

Je kunt kiezen uit een grijze MT300 soundbar of een zwarte. De speaker is gemaakt van kunststof maar doordat er een reliëf in het kunststof is verwerkt, oogt het alsof-ie is bekleed met leer. De knoppen zijn verwerkt in het design en alles werkt dus door de soundbar aan te raken. Er zit iets van een vertraging in, waardoor je soms niet weet of je wel goed getikt hebt. Gelukkig zit er een afstandsbediening bij, maar waar ik dan wel weer een beetje van baal, is dat deze zwart is (ik had de grijze speaker om te testen) én dat ik er wéér een afstandsbediening bij heb. (TV, Ziggo box, Apple TV én nu ook nog eens mijn soundsysteem). Het connecten van de subwoofer met de soundbar gaat automatisch dus daar hoef je verder vrij weinig voor te doen.

Sony Soundbar MT300Speciale afstandsbediening

Twee functies van de afstandsbediening zijn wel handig. Zo heb je een speciale avond-knop. Waarmee harde geluidseffecten door een zacht filter gehaald worden en komen stemmen beter naar voren.

Muziek luisteren via bluetooth

Inmiddels ben ik het gemak van Sonos gewend en stream ik muziek via wifi. Ik vond het dan ook weer erg wennen dat als je muziek via je telefoon wilt luisteren. Je jouw telefoon connect via bluetooth en dus om de haverklap gestoord wordt door WhatsAppjes of andere notificaties. Dit is wat mij betreft wel echt een minpunt van de soundbar.

Sony Soundbar MT300De bass ontbreekt

Qua geluid vind ik de speaker een beetje tegenvallen. Vooral de bass ontbreekt. Hij is er wel, maar op een afstandje en dat is jammer. Maar wil je niet heel veel uitgeven (300 euro) voor een soundbar, dan is de Sony MT300 wel een goede oplossing om het geluid van je televisie flink te versterken en je huis om te toveren tot een mini bioscoop. Heb je wat meer te besteden, dan zijn er naar mijn mening betere opties.

Sony Soundbar MT300

Nina test: Sony MT300 soundbar
 • Design Soundbar
  7
 • Geluid Soundbar
  6
 • Formaat Soundbar
  8
 • Gemak Soundbar
  8
 • Formaat Subwoofer
  2
The Good
The Bad
6.210
Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything