Slimme Fossil Q horloges krijgen een flinke update: GPS, NFC en hartslagmeter

Eerder schreef ik al geregeld over de slimme horloges en hybride horloges van Fossil Q. Maar het horlogemerk gooit er deze keer nog een schepje bovenop, want de horloges worden nog slimmer. De vierde generatie is straks voorzien van nieuwe functionaliteiten zoals een hartslagmeter, NFC, GPS (ook als je je jouw telefoon thuis laat) en je kunt er mee zwemmen. LIKE!

De vierde generatie bevat net als de vorige slimme horloges van Fossil Q WearOS van Google. Behalve de nieuwe functionaliteiten, zijn er ook meer dan 36 exclusieve wijzerplaten, kun je verschillende apps installeren en als kers op de taart, kun je zelfs je favorieten social media foto’s als achtergrond instellen.

Steve Evans, EVP van Fossil vertelt dat veel mensen naast een klassiek horloge vaak nog een stappenteller hebben. Dan heb je vaak twee dingen om je pols. Fossil probeert juist die activiteitenmeter te verwerken in de klassieke horloges die ze nu hebben. Eerlijk, is eerlijk dat doen ze dus ontzettend goed. Heb je mijn hybride DKNY-horloges wel eens gezien? HIER! Het horloge ziet er gewoon uit als een standaard horloge, maar telt mijn stappen en geeft mij notificaties van telefoontjes en smsjes. Zeer handig! 

Nieuwe functionaliteiten Fossil Q vierde generatie:

In de nieuwe slimme smartwatches van Fossil Q zal vanaf nu deze nieuwe features zitten:

  • Een hartslagmeter zitten. Je hartslag kan je terugzien op je wijzerplaat of in Google Fit.
  • NFC. Near Field Communication. Hiermee kun je contactloze betalingen uitvoeren als je een Android-smartphone hebt. Extreem handig als je haast hebt bij bijvoorbeeld de trein!
  • Ook zit er GPS in, overal waar je bent. Hiervoor hoef je dus niet per se je telefoon mee te nemen. Ga je een rondje rennen, dan wordt je route gewoon opgenomen. Handy!
  • Waterproof. Een duik in de zee, even snel een frisse douche of lekker naar het zwembad. Je klokje kan je gewoon om je pols houden.
  • Helemaal mooi. De horloges zijn straks vliegensvlug op te laden. Binnen een uur, is je klokje opgeladen en kan-ie er weer ’n hele dag tegenaan. Hoe fijn is dat?

 

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything