Nina test: Beveiligingscamera D-Link Omna 180 HD Cam

Ik heb in mijn huis een Nest-camera staan waarmee ik mijn hond in de gaten kan houden. Zo kan ik zien of-ie geen fratsen uithaalt wanneer ik er niet ben. Maar deze camera heb ik tijdelijk ingewisseld om de beveiligingscamera van D-Link te proberen. Is deze beter? Doet-ie wat-ie moet doen of heeft-ie nog wat fijne extra’s? Ik probeerde het uit!

De Omna 180 Cam HD van D-Link is de eerste camera in Nederland die werkt met Apple’s HomeKit. Een feature waarmee de camera zich onderscheid van andere beveiligingscamera’s. De camera ziet er qua looks strak uit, maar de boog die rondom de lens zit doet afbreuk aan het design. Het oogt een beetje als een paal met Big Brother oog. Mijn voorkeur was dan ook uitgegaan naar een exemplaar dat van top tot teen zwart was geweest.

Big Brother is watching Burger

De camera doet verder wat-ie moet doen. Zo kon ik overdag prima via het Big Brother oog spieken wat Burger (mijn hond) aan het uitvreten was. Maar voornamelijk lag-ie te chillen op de bank. Iets dat ik wel een tikkeltje storend vond, was het feit dat ik niet kon inzoomen. Bij de Nest camera kan dit wel. Overigens moet ik wel eerlijk toegeven dat de kwaliteit vaak zo pixelig is dat ik nog steeds geen idee heb waar ik naar kijk. Maar toch, het feit dat ik kan inzoomen op een camera vind ik wel zo prettig. Minpuntje voor de Omna camera. Pluspuntje is dan wel weer dat de camera een hoek van 180 graden heeft. Zo kun je dus je hele woonkamer, hal of andere kamer in de gaten houden.

D-Link Omna camHomeKit x D-Link Omna

Een punt waar ik echt tegenaan liep, was het feit dat ik de beelden van de camera niet kon bekijken als ik niet thuis was. Hiervoor moest ik de app installeren op mijn iPad. Maar wie neemt er nou overal zijn iPad mee naar toe? Dit ongemak komt door de HomeKit integratie die nog niet helemaal soepel loopt. Je kan de camera ook niet op afstand uitschakelen. En ook kun je geen beelden opslaan zonder er een aparte SD-kaart voor aan te schaffen. Een pluspunt van HomeKit is op dit moment alleen nog maar het feit dat je apparaten gemakkelijk kunt koppelen. Zo kun je instellen dat wanneer de camera beweging detecteert, je lampen automatisch aangaan. Maar aangezien mijn huis niet is voorzien van slimme lampen (ik heb hele saaie ingebouwde spotjes :/), heb ik dat helaas niet kunnen uittesten. Misschien dan maar proberen in mijn volgende huis?

Al met al vind ik dat we moeten wachten tot al dat Apple de HomeKit-app pico bello in orde heeft voordat we écht goed kunnen spelen met de Omna Cam van D-Link. Ben je nou toch nieuwsgierig geworden? De camera kost 179,95 euro en kun je op de Apple website bestellen.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything