Instagram komt met een nieuwe feature: IGTV

Vroeger tijdens mijn jeugd keek ik naar MTV of TMF. Tegenwoordig zit de jeugd non stop op YouTube of Snapchat om video’s te kijken van het idolen. Dus dacht Instagram, dat willen wij ook. Voilà, Instagram TV is geboren: IGTV.

In de Instagram app zie je nu een nieuw icoontje naast je Direct Messages. Via deze feature kijk je video’s van vijftien seconden tot een uur (!) die door Instagram-gebruikers zijn geplaatst. In IGTV kun je gemakkelijk doorspoelen en swipen naar een nieuwe video. Een beetje zoals je vroeger zapte tussen TMF en MTV om te kijken waar de tofste video’s op waren.

NIEUW: IGTV

Behalve dat je all video content met een tap op het icoontje kunt bekijken, is er ook nog een losse app. Zodat je non stop video’s kunt kijken en je niet hoeft te laten afleiden door andere Instagram-content. IGTV is de ideale tool voor Instagrammers met een groot bereik die op YouTube maar niet van de grond komen. Zij kunnen hun content nu rechtstreeks in de app uploaden. Goed om te weten: de video’s moeten allemaal verticaal worden opgenomen, zoals je ook je content in Instagram Stories maakt.

Nog niet gespot? Upload de Instagram-app dan snel!

IGTV

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything