Snapchat gaat alle filmpjes van concerten bundelen tot een concert Snapchat Story

Snapchat is een functie aan het testen waarbij alle filmpjes die tijdens een concert worden gemaakt, worden gebundeld. Zodat je ook thuis vanaf de bank het concert of festival kunt beleven.

TechCrunch ontdekte deze Crowd Surf-functie tijdens een concert van de zangeres Lorde. Alle video’s tijdens het concert worden in een Snapchat Story gezet. Als kijker heb je vervolgens zelf de regie in handen: je kunt tijdens het kijken van een deze samengestelde video zelf bepalen wanneer je vanuit een andere hoek naar het concert wilt kijken. Ondertussen blijft de muziek zonder onderbrekingen doorlopen. Nice!

Snapchat plakt alle filmpjes door middel van machine learning aan elkaar. Als gebruiker kun je Crowd Surf bekijken in de ‘Featured’-sectie onder de recente Stories van je vrienden. Zodra een icoontje van een draaiende telefoon in beeld komt, kun je het concert bekijken via een andere hoek.

Snapchat concerten

Dat betekent dus dat je straks gewoon een heel concert kunt bekijken via verschillende hoeken van de zaal. Of je er nu daadwerkelijk bij bent of gewoon lekker thuis op de bank zit. Wat mij betreft mag de functie dit weekend gelanceerd worden, zodat ik tot nog een beetje bij Lowlands kan zijn!

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything