YAS! je kunt nu verzonden WhatsApp berichten verwijderen

Ik schreef er al eerder over. Dat het binnenkort mogelijk zou zijn om verzonden WhatsApp berichten te verwijderen. Eind-e-lijk is het moment daar, want sinds vrijdag is het mogelijk. Ja écht! Genânte dronken verzonden berichten kun je vanaf nu verwijderen. Yes, yes, yes!

Tot nu toe was het alleen mogelijk om berichten in een gesprek op WhatsApp te verwijderen waardoor je die berichten zelf niet meer zag. Eigenlijk best wel een waardeloze feature als je er over na denkt!

Gelukkig krijg de knop nu eind-e-lijk een functie. Vanaf nu kun je dronken berichten of berichten aan de verkeerde persoon alsnog verwijderen uit het gesprek. Goed om te weten het verwijderen is ook mogelijk is als de ontvanger het berichtje al heeft gelezen. 

Hoe ’t werkt? Stel je hebt per ongeluk een screenshot door gestuurd in de verkeerde app. Oeps! Dan kun je nu op het berichtje tikken. Je krijgt dan een pop-up menu te zien en hier kies je voor verwijderen. Je krijgt dan twee opties: Verwijder voor mezelf of Verwijder voor iedereen.  Als je kiest voor verwijder voor iedereen, krijgt de ontvanger het bericht niet te zien. Score! 

Alle verzonden berichten kun je nu verwijderen

Met een druk  kun je niet alleen tekstberichten, maar ook foto’s, video’s, GIFjes, gedeelde contacten, doorgestuurde berichten en reacties op berichten verwijderen. Nog een kleine kanttekening:  je kunt het alleen verwijderen binnen zeven minuten nadat je het appje hebt verzonden.

Bericht verwijderd? Dan is ’t fijn om te weten dat de notificatie bij de ontvanger ook verwijderd wordt in het berichtencentrum van een iPhone. Op Android werkt dit helaas anders. De notificatie wordt bij de ontvanger na het verwijderen aangepast naar: This message was deleted for everyone.

Last but not least, de functie werkt alleen als de ontvanger ook de nieuwste versie van WhatsApp heeft! Momenteel wordt de functie uitgerold voor Android en iOS-gebruikers.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything