De beste smarthone camera ooit: Huawei Mate 20

Huawei heeft vandaag in Londen hun nieuwste paradepaardjes geshowd: de Huawei Mate 20 en Pro. Twee gloedjenieuwe toestellen met een fantastische camera met groothoeklens. Je begrijpt, dat moet ik testen! Maar daarover binnenkort meer.

De smartphones hebben net als hun voorgangers een groot beeldscherm dat tot de rand loopt. Ook zijn beide toestellen voorzien met de nieuwste slimme Kiran 980-chip, waarmee het toestel met je meedenkt. Klinkt misschien gek maar dankzij kunstmatige intelligentie schakelt het toestel tussen twee neuroprocessoren waardoor je batterij minder snel leeg raakt. Ben je bezig met beeldbewerking op je telefoon of open je een zwaar bestand, dan is dat voor dit toestel geen probleem. Vooral voor de gamers is dit ideaal. Je herkent vast wel dat je telefoon vaak wat traag wordt als je intensief met je telefoon speelt, bij dit toestel is dat straks dus niet meer het geval.

Daarnaast heeft de Huawei Mate 20 Pro een 6,4-inch amoledscherm en zit er een gezichtsscanner in de inkeping zitten. Vergelijkbaar met de laatste iPhone-modellen. Ook bevat het display een vingerafdrukscanner verwerkt.

DRIE LEICA CAMERA’S IN DE HUAWEI MATE 20

De Huawei Mate 20 Pro heeft drie leica camera’s en sensor aan de achterkant. Deze camera met groothoeklens maakt foto’s nog indrukwekkender, landschappen nog echter en de kwaliteit nog beter als we Huawei mogen geloven. De camera heeft hetzelfde bereik als een 16mm full frame lens op een reguliere camera. Het nieuwe camerasysteem van de Mate 20 Series zorgt voor haarscherpe foto’s, zelfs tot 2,5 centimeter afstand dankzij de macro fotografiemodus. Deze keer zijn de lezen niet onder elkaar geplaatst, maar zitten ze in een vierkantje.

Nog even over die AI-chip. Real time video beeldbewerking is mogelijk met dankzij de AI Cinema mode waarmee filmische video’s kunnen worden gemaakt in 21:9 ratio.Daarbij kunnen mensen bijvoorbeeld in kleur worden getoond terwijl de rest zwart-wit is. Score! 

Het ‘goedkopere’ maar grotere model, met 6,5-inch en LCD-scherm heeft een kleinere inkeping aan de voorkant zitten en ook hiermee kun je je telefoon ontgrendelen.

De Huawei Mate 20 kost 799 euro, de Mate 20 Pro kost 999 euro. De telefoons zijn vanaf 2 november te koop in drie kleuren: blauw, zwart en twilight (daarbij loopt de kleur over van paars in blauw). Hoe tof is die laatste kleur?

Binnenkort meer want ik mag de gloednieuwe Huawei Mate uitgebreid testen. To be continued. 

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything