9 dingen waar je op moet letten als je een nieuw hoesje koopt

Nieuw telefoon gekocht? Dan doe je er goed aan om je telefoon goed te beschermen en voordat je het eerste, beste, goedkope hoesje koopt. Raad ik je even aan om mijn tips te lezen. Dat scheelt je – grote kans – heel wat kosten, mocht-ie toch per ongeluk uit je handen donderen. 

  1. Zorg er altijd voor dat je een hoesje koopt die ook een randje over je voorkant beschermd. Mocht je telefoon op zijn voorkant vallen, dan is de kans groter dat het beeldscherm heel blijft. Hey, ik zeg kans groter hè, het is geen garantie.
  2. Zorg ervoor dat je een flexibel hoesje koopt. Eentje die je makkelijk van je telefoon kunt af halen. Als je telefoon oververhit raakt, kan-ie zo sneller afkoelen.
  3. Koop een smartphonehoesje waarbij je nog al je knopjes kunt gebruiken. Sommige hoesjes zijn van een bepaald materiaal gemaakt waardoor je jouw telefoon niet meer kunt vergrendelen of het geluid niet meer harder of zachter kunt zetten.
  4. Persoonlijke tip: koop een hoesje waarbij je nog íets van je telefoon ziet. Zeker als je bijvoorbeeld – zoals ik – een speciaal limited edition model hebt, rood. dan is het wel zo leuk als je nog iets van het kleurtje ziet.
  5. Check ook of je hoesje niet het geluid blokkeert, anders kan jij straks niets horen als je even snel een filmpje op Netflix wilt kijken, maar ben je ook niet echt verstaanbaar voor iemand die je belt.
  6. Check voor je aankoop nog even goed waar het hoesje van is gemaakt. De hoesjes van Gear4 zijn bijvoorbeeld gemaakt met D30. Dit materiaal zit ook in motorkleding en militaire kleding. Kleding waarbij bescherming heel belangrijk is, dus hiermee is je telefoon extra goed beschermd.
  7. Goedkoop is duurkoop. Grote kans dat je toestel al duur genoeg was en dat je geen zin meer hebt om een duur hoesje te kopen. Maar als je ‘m toch laat vallen, en je beeldscherm in honderd stukjes is, dan had je toch graag gewild dat je had geïnvesteerd in een iets beter en duurder exemplaar. Just sayin’. 
  8. Vind je het fijn om weinig op zak te hebben? Dan is een hoesje waar je jouw pasjes in kunt stoppen een oplossing. Zo hoef je niet per se je portemonnee mee te slepen. Handy!
  9. Kies geen hoesje met vloeistof er in. Ze zien er fantastisch uit. Glitter, sterretjes en googly eyes die in een hoesje bewegen. Maar schijn bedriegt. De vloeistof kan chemisch zijn en mocht het hoesje kapot gaan, dan kan het zelfs tot brandwonden resulteren (zie hier!).

Het hoesje op de foto is van Gear4 en eerder liet ik al zien dat je telefoon extra goed beschermd is en wel tegen een stootje (droptest) kan. >

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything