Nina test: de Sonos Playbase om je huis en tv van het beste geluid te voorzien

Op zoek naar een soundsysteem voor je tv en thuis? Ik testte de Sonos Playbase uitgebreid. De Playbase is een speaker die je onder je televisie zet om het geluid van je televisiespeakers een flinke boost te geven. Niet alleen je televisie, je hele woonkamer wordt voorzien van de fijnste beats.

Ik had de eer al om in Boston aanwezig te zijn, waar de Sonos Playbase werd gelanceerd en waar ik tevens een kijkje achter de schermen kreeg bij het ontwikkelen van deze Sonos speaker.  Hier ben ik ook achter de filosofie gekomen van Sonos en heb ik met designers en het marketingteam gesproken. Ook heb ik de Sonos Playbase in het Sonos-huis toen uitgebreid getest, maar nu werd het tijd om het in mijn eigen huis te testen en installeren. Eens even kijken of het echt zo makkelijk gaat als Sonos beweert en ook te kijken of het geluid in mijn huis zo goed klinkt als dat het in Boston deed.

Sonos PlaybaseSonos voor Dummies

Sonos maakt al hun speakers zo dat het ook voor de digibeet gemakkelijk is om in te stellen. Een simpele duidelijke handleiding en de app die je vervolgens door het hele installeer proces helpt. Je hebt je Sonos dus binnen de kortste keren zelf geïnstalleerd zonder dat hier een monteur, je vriend of je vader bij hoeft te komen helpen.

Installeren gaat ook super makkelijk want naast de Playbase zelf, krijg je er twee kabels bij. Eentje die in het stopcontact gaat om de Playbase te voorzien van stroom. De andere om de Playbase te connecten met je televisie. Hierover gesproken: zorg ervoor dat je televisie nieuw genoeg is. Mijn JVC van 10 jaar geleden was te oud wat resulteerde tot de aanschaf van een nieuwe televisie – wat overigens ook écht nodig was!

Sonos PlaybaseEenmaal aangesloten, leidt de Sonos-app je stap voor stap door het installatie proces. Je connect ‘m op je wifi-netwerk, tuned de speaker met true tone zodat je overal perfect geluid hebt en voilà klaar.

Sonos design

Zoals ik hierboven al schreef, leidde de Sonos Playbase tot een nieuwe televisie. Helaas voor mij, past de televisie standaard niet precies op de televisie. Ik vind dit echt onwijs frustrerend, want dan heb je twee mooie producten, matchen ze niet bij elkaar. Je kunt de Sonos Playbase ook prima in je televisie-kastje zetten. De speaker is zo gemaakt dat ook wanneer de deurtjes van je televisie-kastje gesloten zijn, je nog prima geluid hebt. Omdat mijn televisie dus niet precies past, verhuisde de Playbase naar het kastje. En ja: het geluid verandert amper. Natuurlijk wordt het wel íets gedempt, maar dat was voor mij minder frustrerend dan een televisie die er niet precies op past. Uiteindelijk heb ik ‘m er toch weer bovenop gezet omdat ik de ruimte in de kast harder nodig had, haha!

Sonos PlaybaseSonos heeft dan wel de dunste speaker ooit gemaakt, met een hoogste van 5,8 mm, maar breed is-ie wel. De speaker is 72 cm bij 38 cm. Heb je net als ik een tv met zijwaartste pootjes? Dan moet je dus ff goed meten.

De Sonos Playbase is 58 x 720 x 380 mm en is geschikt voor televisies tot zo’n 34 kilo.

Sonos PlaybaseSonos Playbase Sound

In Boston genoot ik van de Sonos Playbase in combinatie met allerlei andere Sonos speakers waaronder de Play 5, Play 1 en de Sonos Sub. Thuis moest ik het alleen doen met de Sonos Playbase. Dat was absoluut geen straf. Sterker nog, inmiddels heb ik weer afstand moeten doen van de Sonos Playbase en ik kan je vertellen dat er binnenkort weer een Playbase op mijn tv-meubel staat. Yes, yes, ik ben fan. Het fijne van de Playbase vind ik dat het geluid van je televisie er duizend keer op vooruit gaat, dus series en films kijken, wordt ook een groter feestje maar je kunt ook prima je muziek ervan afspelen en dat heb ik afgelopen periode ook steeds meer gedaan.

Sonos PlaybaseHebben? De Sonos Playbase kost 799 euro. Dat is een stuk duurder dan bijvoorbeeld deze van Sony. Zoals ik ook al in die review aangaf, gaat mijn voorkeur toch uit naar een speaker die je muziek afspeelt via wifi. Daarnaast kun je de Sonos gemakkelijk uitbreiden met bijvoorbeeld de Play:5 of een de Sub.

Sonos Playbase

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything